Attila: 500 de milioane de euro, accesaţi în prima oră de la lansarea apelurilor de proiecte pentru eficientizare energetică şi consolidare seismică a clădirilor

0
0
FOTO: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
FOTO: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Cereri de finanţare pentru 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,8 miliarde al Valului Renovării, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), au fost depuse în prima oră de la lansarea proiectelor, au transmis reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

„Au fost depuse, în prima oră de la lansarea proiectelor, cereri de finanţare pentru 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,8 miliarde al Valului Renovării, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, gestionat de Ministerul Dezvoltării.  

În conformitate cu reglementările şi ghidurile solicitantului publicate, Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 1 aprilie, la ora 10:00, apelurile de proiecte pentru eficientizarea energetică, securizarea seismică şi în caz de incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice.”, au transmis, vineri, reprezentanţii MDLPA.

Potrivit acestora, cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR 

„În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanţare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro.”, anunţă ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. 

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului.

După cum este cunoscut, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ministerul Dezvoltării finanţează investiţii în eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanţare din PNRR.

Citeşte şi: Attila: La 1 aprilie vom lansa cel mai mare apel de proiecte pentru eficientizare energetică şi consolidare seismică pentru 4.333 de clădiri

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite