ARF integrează platformele Softrans și Interregional Călători la Ghișeul Unic
0Sistemul de vânzare integrat de bilete tren al ARF funcționează începând de astăzi și cu trenurile Interregional Călători, respectiv Softrans, transmite Autoritatea pentru Reformă Feroviară pe pagina sa de Facebook.

„Astfel, se pot cumpăra prin aceeași interfață (bilete.infofer.ro) legitimațiile de călătorie pentru rutele care au în deservire trenurile a cinci operatori de transport feroviar, și anume CFR Călători, Transferoviar Călători, Astra Trans Carpatic, Interregional Călători și Softrans SRL”, menționează sursa citată.
De asemenea, se fac demersuri ca și ultimul operator privat de transport feroviar REGIO CĂLĂTORI să finalizeze - în perioada următoare - programarea interfeței aparținând acestui operator cu sistemul Informaticii Feroviare.
Printre avantajele sistemului Ghișeu Unic – Vânzare Online, amintim: vânzarea biletelor online pentru trenurile tuturor OTF-C, integrarea și interconectarea sistemelor informatice ale OTF-C existente, funcționarea în paralel cu actualele sisteme de vânzare online ale OTF-C.
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat în producție, vara trecută, platforma online Ghişeul Unic, dezvoltată prin proiectul „Sistem integrat, bază de date unică şi furnizare de informaţii privind sistemul de ticketing al operatorilor de transport feroviar de călători”.
Biletul de tren integrat este o facilitate care va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pentru o rută pe care circulă doi sau trei operatori feroviari.
Prin utilizarea platformei online se pot achiziționa titluri de călătorie integrate, în conformitate cu actele normative în vigoare la călătoria pe calea ferată, numai pentru următoarele categorii de călători, și anume:
- adult: orice persoană (indiferent de vârstă) care plătește tariful integral de călătorie;
- copil: se consideră copiii până cel mult la împlinirea vârstei de 10 ani, la data călătoriei, inclusiv cei până în 5 ani pentru care se solicită loc separate;
- elev: tinerii care urmează o formă de învățământ obligatoriu, (gimnazial, profesional/liceal, postliceal) la o unitate de învățământ acreditată/autorizată din România;
- student: se consideră studenții români/străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate din România cu vârsta maximă de 26 ani.