Apple devine prima companie din lume care depăşeşte o capitalizare de piaţă de trei trilioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE / Telefoanele mobile sunt unele dintre cele mai populare produse ale Apple.
Foto: EPA-EFE / Telefoanele mobile sunt unele dintre cele mai populare produse ale Apple.

La şedinţa de tranzacţionare de luni a NSE, valoarea unei acţiuni Apple, după ora 21.30, ora României, a depăşit 182,85 USD.

Apple a devenit prima companie din istorie care a depăşit 3 trilioane (3.000 de miliarde) de dolari din punctul de vedere al capitalizării bursiere, arată datele de tranzacţionare de la şedinţa de luni a Bursei de Valori din New York (NSE).

Astfel, valoarea unei acţiuni Apple după ora 13.30 (21.30 ora României) a depăşit 182,85 dolari, crescând cu aproximativ 3%, în urma căreia capitalizarea companiei a depăşit 3 trilioane de dolari. Mai târziu însă, preţul acţiunilor a scăzut uşor - la 182,52, şi prin urmare, capitalizarea a scăzut sub pragul de 3 trilioane dolari.

Fondată în 1976, Apple produce iPhone-uri, iPad-uri, iMac-uri, MacBook-uri, iPod-uri şi alte produse de înaltă tehnologie.

Valoarea de piaţă a Apple a depăşit pentru prima dată pragul de 1 trilion de dolari în august 2018 şi de 2 trilioane de dolari în august 2020.

Acţiunile Apple au crescut cu aproape 35% în 2021. Compania a beneficiat de cererea în creştere pentru noul său iPhone 13, dar şi pentru alte modele mai vechi, precum şi de servicii de abonament precum Apple Music, Apple TV+, iCloud şi popularul său App Store.

Vânzările au crescut cu aproape 30% la peste 83 de miliarde de dolari în trimestrul de toamnă al Apple, care s-a încheiat în septembrie. Compania are şi 191 de miliarde de dolari în numerar.

Dar în scurt timp, Apple ar putea avea companie în clubul firmelor de 3 trilioane de dolari.

Microsoft (MSFT) valorează acum aproximativ 2,5 trilioane de dolari, iar valoarea de piaţă a proprietarului Google, firma Alphabet (GOOGL) este de aproximativ 2 trilioane de dolari. Mai în urmă sunt Amazon (AMZN), care are o capitalizare de piaţă de 1,7 trilioane de dolari, şi Tesla (TSLA) a lui Elon Musk, în valoare de aproximativ 1,2 trilioane de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite