Antreprenorii din IT&C: „Îndrăgostiţi-vă de probleme, nu de soluţii. Iar eşecul trebuie să fie o experienţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Cobalas, XL Team
Tudor Cobalas, XL Team

Antreprenorii ar trebui sa porneasca si sa "indragosteasca" de probleme si nu de solutii, iar atunci cand esueaza sa ia exemplul americanilor care considera fiecare esec drept o experienta, au declarat fondatorii a mai multe afaceri din IT&C in in cadrul celei de-a treia editii a conferintei "Inovatia in IT&C". Evenimentul este organizat de Wall-Street.ro cu sprijinul Star Storage, Romtelecom si Microsoft.

Tudor Cobalas, XL Team: Unele start-up-uri sunt oarecum rupte de realitate si nu realizeaza ce nevoi sunt

Tudor Cobalas, XL Team: Unele start-up-uri sunt oarecum rupte de realitate si nu realizeaza ce nevoi sunt

"Esecul este intotdeauna o optiune insa, pentru a reduce sansele de a nu avea succes, trebuie sa pornesti de la problema si nu de la solutie. Inovatia este un fel de "un loz norocos" care, odata tras, iti transforma start-up-ul dintr-o firma locala intr-una recunoscuta international. Foarte mult conteaza contextul in care ne aflam in prezent. Unele start-up-uri sunt oarecum rupte de realitate si nu realizeaza ce nevoi sunt, intr-un anumit climat", Tudor Cobalas, business developer in cadrul XL Team.

El subliniaza ca o firma mica nu isi poate permite sa intre orbeste pe o anumita piata, ci trebuie sa cerceteze inainte.

"Sunt cativa pasi care trebuie urmati pentru a avea succes. In primul rand, comunica-ti ideea, nu iti fie teama de acest lucru. Apoi, testeaz-o cu toti cunoscutii tai. Valideaz-o si, ultimul pas, implementeaza-o cu succes".

Totodata, el recomanda doua carti - The Lean Startup si Running Lean si sfatuieste antreprenorii "sa micsoreze distantele intre realitate si ambitie".

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite