Angajaţii Oltchim protestează din nou în faţa combinatului. Ei aşteaptă un răspuns privind privatizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de angajaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea protestează din nou, luni, pe platoul din faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii aşteptând "un răspuns negativ sau pozitiv în ceea ce priveşte privatizarea", potrivit Mediafax.

Salariaţii solicită plata avansului pe luna august, fonduri pentru reluarea producţiei şi demisia preşedintelui sindicatului, Mihai Diculoiu, pe una dintre pancarte fiind scris "DICU-ROIU".

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, a declarat că oamenii aşteaptă un răspuns privind privatizarea, susţinând că este nevoie de bani pentru repornirea instalaţiilor.

El a mai spus că managerul interimar al combinatului, Radu Olaru, este la Bucureşti "pentru deblocarea sumelor necesare avansului pe august".

"Aşteptăm azi (n.r. - luni) un răspuns negativ sau pozitiv în ceea ce priveşte privatizarea, dacă avem sau nu un nou patron. Aflăm asta la ora 24.00, dacă nu, intrăm în administrare specială. A fost o perioadă de incertitudini, de mâine vom şti ce avem de făcut, dar părerea mea este că discuţiile dintre cele două părţi sunt ireconciliabile, asta e părerea mea. Este ziua în care trebuie lămurite treburile, privatizarea este un aspect, dar avem nevoie de bani pentru repornirea instalaţiilor. Repornirea este necesară, nu putem continua cu combinatul închis, aceasta e părerea noastră. Şi mai aşteptăm banii pe august şi septembrie, se vorbeşte şi azi cu băncile. Radu Olaru, managerul interimar, este la Bucureşti pentru deblocarea sumelor necesare avansului pe august. Dacă privatizarea «va cădea» şi vom intra în administrare specială şi aşteptăm ca promisiunea ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, care a anunţat, miercuri, că Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care va transfera companiei Oltchim suma de 40 de milioane euro pentru plata salariilor şi repornirea combinatului să se materializeze", a declarat liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

Cernev a mai afirmat că marţi se va întruni şi Consiliul de Administraţie al combinatului.

Peste 300 de salariaţi ai Oltchim au protestat şi vineri, pentru a treia zi consecutiv, pe platoul din faţa pavilionului administrativ al unităţii.

Luni este ultima zi în care Dan Diaconescu mai poate prealua combinatul chimic Oltchim.

Dan Diaconescu a câştigat în urmă cu o săptămână licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite