Angajaţii Iberia nu sunt de acord cu lansarea unei filiale low cost de aceea vor intra în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii şi echipajele companiei spaniole Iberia, care se opun creării unei filiale low cost Iberia Express, au anunţat că vor începe o grevă de 24 de zile, care va include perioada Sărbătorilor Pascale.

Sindicatul piloţilor SEPLA a precizat că cele 24 de zile de grevă vor viza o perioadă din intervalul 16 martie - 28 mai şi vor include şi Săptămâna Sfântă a Paştilor, potrivit AFP, citează Mediafax.

"Piloţii au decis să crească numărul zilelor de grevă din cauza refuzului conducerii de a negocia", potrivit unui comunicat al sindicatului, care afirmă că lansarea filialei low cost va distruge 8.000 de locuri de muncă.

Sindicatul personalului de la bord STAVLA şi-a anunţat intenţia de a se alătura mişcării. Acesta consideră "necesar şi indispensabil să ceară noi zile de grevă şi intensificarea acţiunii în timpul Săptămânii Sfinte".

Conducerea, care asigură că Iberia Express nu va afecta cu nimic condiţiile de salariu şi muncă ale angajaţilor, şi-a exprimat regretul faţă de acest apel la grevă. Aceasta a apreciat, într-un comunicat, că greva "va aduce prejudicii viabilităţii companiei" şi va ameninţa "turismul, precum şi imaginea, credibiliatea şi solvabilitatea Spaniei".

Salariaţii Iberia au organizat deja mai multe zile de grevă în ultimele luni pentru a protesta faţă de proiectul filialei low cost, care au condus la anularea a numeroase zboruri.

Iberia Express, care va efectua primul zbor la 25 martie, va opera curse pe distanţe mici şi medii, un segment deficitar pentru Iberia, care aparţine International Airlines Group (IAG), după fuziunea, în ianuarie 2011, cu British Airways.

Iberia are circa 20.000 de salariaţi, respectiv 1.500 de piloţi, 3.500 de membri ai personalului de bord şi 15.000 de persoane care lucrează la sol.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite