Angajaţii găsesc foarte greu un loc de muncă, în această perioadă. Compania care oferă CV-uri în format video, pentru a ajuta candidaţii să se diferenţieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 65% din angajaţi cred că e greu sau chiar foarte greu să găseşti un nou loc de muncă în această perioadă, cu riscuri foarte mari pentru economie cauzate de epidemia de Covid-19, arată datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Pentru că orice factor de diferenţiere contează, compania lansează CV-ul video, o soluţie unică pe piaţa muncii din România prin care candidaţii pot să-şi pună şi mai bine în valoare abilităţile şi se pot evidenţia în faţa angajatorilor. 

CV-ul video poate fi înregistrat şi adăugat informaţiilor deja disponibile în CV-ul tradiţional direct în platforma BestJobs, simplu şi rapid. Astfel, candidaţii au posibilitatea să se prezinte, în maximum un minut, şi să-şi pună în valoare aptitudinile şi realizările profesionale, înregistrarea fiind accesibilă imediat angajatorilor, împreună cu CV-ul tradiţional.

Componenta video a CV-ului vine în contextul strategiei BestJobs de a sprijini candidaţii să-şi găsească mai uşor un job şi de a simplifica în acelaşi timp procesul de selecţie a candidaţilor potriviţi pentru angajatori. Aproape 47% dintre participanţii la un sondaj BestJobs consideră că un video de prezentare poate fi un diferenţiator important atunci când îşi caută job şi alţi 34% sunt de părere că un astfel de CV le va permite să se exprime într-un mod mai creativ decât o pot face în scris.

Pentru a ieşi în evidenţă printre CV-urile depuse pentru o poziţie, peste 54% dintre respondenţi cred că e nevoie ca CV-ul lor să fie adaptat jobului pentru care aplică, aşa încât să pună în valoare abilităţile şi competenţele relevante pentru acel job. În plus, aproape 40% consideră că CV-ul trebuie să fie şi foarte detaliat, aşa încât angajatorii să-şi facă o idee clară despre fiecare candidat încă din această etapă a procesului de recrutare.

Aproape jumătate dintre angajaţii care au participat la sondajul BestJobs spun că CV-ul lor pe BestJobs este actualizat şi vizibil angajatorilor pentru că îşi doresc un job nou. Alţi 33% au în plan să lucreze la CV-ul lor în perioada imediat următoare, pentru a fi pregătiţi în eventualitatea în care vor avea nevoie să-şi caute alt job. În CV-ul video, candidaţii cred că ar trebui să vorbească în primul rând despre aptitudinile care îi califică pentru tipul de job pe care îl caută (39,2%) şi despre experienţa acumulată (32,5%). În plus, 21% cred că e util să menţioneze şi obiectivele profesionale, 18% ar vorbi şi despre realizările anterioare şi 9% ar include şi detalii despre pasiunile lor.

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 octombrie - 10 noiembrie 2020, pe un eşantion de 945 de utilizatori ai platformei de recrutare BestJobs. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite