Angajaţii din Finanţe au reluat protestele

0
Publicat:

Blocul Național Sindical (BNS) a transmis, luni, în jurul orei 11:30, că noi proteste au loc în mai multe administrații fiscale din tară.

Proteste în Vrancea, Foto: BNS
Proteste în Vrancea, Foto: BNS

Potrivit sursei citate, angajații din finanțe din județele Iași, Dolj, Vrancea, Buzău, Bacău au ieșit din nou în stradă.

Blocul Național Sindical informează că la această oră au loc proteste în mai multe administrații fiscale din țară din județele Iași, Dolj, Vrancea, Buzău, Bacău; organizate de Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, afiliată la BNS”, a precizat sursa citată, luni.

Alte două proteste au avut loc și săptămâna trecută în mai multe orașe ale țării.

Protestele au fost reluate luni, Foto: BNS
Protestele au fost reluate luni, Foto: BNS

Astfel, sindicaliştii se pregătesc pentru declanşarea unei greve în prima parte a lunii septembrie.

Discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu au avut niciun rezultat. Ni s-a transmis că toate măsurile propuse au fost respinse, atât în cadrul coaliţiei, cât şi în Guvern", a declarat, vineri, 25 august, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea", Dorin Modure, informează Agerpres.

Acesta a precizat că ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă, fiind direcţionaţi către premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă şi ne-a trimis la domnul Ciolacu. Trebuie să-i explicăm premierului, decizia este la dânsul. Sigur că o să facem o nouă solicitare către domnul Ciolacu, deşi noi am mai trimis către Guvern încă o dată toate revendicările. În momentul de faţă nu am absolut nicio speranţă că se va rezolva ceva, pentru că dânsul a declarat de mai multe ori că nu va accepta nicio astfel de solicitare. Mă îndoiesc că vom avea un spaţiu suficient ca să rezolvăm măcar una dintre solicitări", a arătat Modure.

Conform sursei citate, calendarul protestelor va fi menţinut, ceea ce înseamnă că va fi declanşată greva propriu-zisă în prima parte a lunii septembrie, membrii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea" urmând să decidă data exactă când va fi declanşată greva.

Nu ştiu ce vor face celelalte organizaţii sindicale, sunt mai multe, dar noi cei de la 'Solidaritatea' ne păstrăm calendarul protestelor pentru declanşarea grevei propriu-zise în prima parte a lunii septembrie", a spus Modure.

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au organizat pe 22 august o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.

De asemenea, în data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite