Anca Dragu promite că profitul reinvestit va fi scutit de taxare şi în 2017. La sfârşitul lui 2016 expiră această facilitate

0
0
Anca Dragu spune că nu se vor modifica taxele, dar va fi întărită lupta antievaziune
Anca Dragu spune că nu se vor modifica taxele, dar va fi întărită lupta antievaziune

Ministerul Finanţelor va prelungi perioada de acordare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, facilitate care expiră la sfârşitul acestui an, a anunţat marţi seară, la Realitatea TV, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

„Vom prelungi facilităţile fiscale pentru profitul reinvestit. Această facilitate expiră la finalul acestui an şi o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul“, a precizat Dragu.

„Urmează şi alte simplificări“

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014 şi era prevăzută pentru un an şi jumătate. În această perioadă, agenţii economici sunt scutiţi integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.

Ministrul Finanţelor a precizat, de asemenea, că se pregătesc „simplificări pentru mediul de afaceri“, în privinţa fiscalităţii, dar şi un pachet de reducere a evaziunii fiscale.

„Pregătim simplificări pentru mediul de afaceri şi pregătim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste bună pentru mediul de afaceri, pentru că oferim acele condiţii egale de piaţă pentru toţi participanţii.
Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, în general nu vor fi modificate (...) Dar pregătim ceva îmbunătăţiri, ceva simplificări“, a spus Anca Dragu.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite