ANAF vrea să știe dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate: Nu vom tolera inginerii financiare

0
Publicat:

ANAF va verifica OMV Petrom și alte firme care se încadrează în plata taxei de solidaritate, iar dacă acestea nu plătesc vor fi executate silit, a spus șeful ANAF, Lucian Heiuș.

șeful ANAF Lucian Heiuș
Șeful ANAF, Lucian Heiuș, spune că poate executa silit OMV Petrom

Președintele ANAF a declarat, pentru Digi24, că în maximum două săptămâni se va lua o decizie în cazul OMV și se va stabili dacă datorează sau nu taxa de solidaritate. Lucian Heiuş a anunțat că vor avea loc verificări stricte pentru a se stabili care societăți se încadrează în această Ordonanţă, iar cei care vor încerca să facă „inginerii financiare”, nu vor scăpa, spune președintele ANAF.

Noi, ca ANAF, nu putem să facem decât un lucru, şi o să îl facem extrem de ferm, începând de mâine, vom verifica nu numai OMV-ul, ci şi toate societăţile care se încadrează în prevederile acestei Ordonanţe şi din primele verificări o să vedem dacă cifra lor de afaceri, 75% reprezintă acele coduri CAEN prevăzute clar în Ordonanţă. Nişte controale finale nu pot fi făcute în următoarele zile pentru că situaţiile financiare, în România, se finalizează şi se depun la 30 mai, dar cu o probabilitate de 99,9%, în maximum două săptămâni o să pot să spun dacă OMV-ul datorează sau nu această contribuţie de solidaritate. În maximum două săptămâni”, a declarat președintele ANAF.

OMV Petrom este o companie românească, singura legătură cu OMV din Austria este că deţine 51,15% din OMV Oetrem, iar dividentele vor fi virate respectând acest procent, în rest, nu are nicio legătură activitatea pe care o are în România şi faptul că trebuie să plătească taxe aici, activitatea din Austria şi taxa să o plătească în Austria, pentru că acolo ar putea să fie alte condiţii”, a precizat Heiuș. Dacă OMV nu respectă această prevedere, ANAF va porni executarea silită, a anunțat Heiuș.

Pentru noi toate companiile sunt egale şi vom face aceste verificări foarte stricte şi foarte amănunţite cu specialiştii pe care îi avem, la toate societăţile care ar trebui să se încadreze şi să nu scape niciuna fără să plătească această contribuţie. Şi dacă vor încerca să facă acele arhicunoscute inginerii financiare, vă garantez că nu vor putea scăpa de atenţia noastră şi vom face toate demersurile pentru a recupera aceşti bani”, a precizat șeful ANAF.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite