Aktor, infuzie de capital de la compania mamă din Grecia pentru finalizarea proiectelor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul elen Aktor a primit o infuzie de capital de 85 de milioane de euro de la compania mamă Intrakat din Grecia, pentru a finaliza proiectele majore de infrastructură din România.

Șantierul unei autostrăzi
Aktor Construction derulează proiecte importante de infrastructură în România

Declarația a fost făcută de CEO Aktor luni, în Grecia, la o întâlnire cu jurnaliștii, scrie businessdaily.gr.

„Prin furnizarea de lichidități în valoare de 85 de milioane de euro, Intrakat a mărit ritmul AKTOR de la achiziție și până astăzi. Având în mâini un restanțe care ajung la 5 miliarde de euro, conducerea Grupului Intrakat a apelat la câștigurile rapide pentru a pune cele două companii pe un picior comun și a rămâne angajată pe piețele din Grecia și România”, scrie publicația.

Țintă, proiecte noi în România

La aproape o lună de la achiziționarea a 100% din acțiunile AKTOR, care s-a încheiat pe 8 noiembrie, pentru un preț total de 110,8 milioane de euro, Grupul Intrakat a injectat AKTOR cu 85 de milioane de euro, pentru a acoperi fără probleme toate pasivele curente ale Compania. Aceasta este o sumă care a fost deja pre-estimată și urmează să fie recuperată integral de către Grup.

CEO-ul Intrakat, Alexandros Exarchou, a exclus o nouă majorare a capitalului social pentru cel puțin șase luni, deoarece, după cum a spus el, nu este nevoie deocamdată. El a menționat că în prezent nu vor avea loc noi achiziții pe niciuna dintre cele două piețe care interesează Grupul Intrakat, și anume Grecia și România.

În ceea ce privește România, în special, el a subliniat că Grupul se va mișca agresiv de acum înainte în revendicarea de noi proiecte de infrastructură, vizând o restanță care va ajunge la nivelul de 2,5 miliarde de euro . Întrebat dacă Intrakat va apela la piețele balcanice, el a exclus o astfel de posibilitate.

Ulterior, șeful AKTOR a declarat pentru presa din România că a primit „o injecție” importantă de capital de la compania mamă.

Compania Aktor Construction a primit o injecție semnificativă de capital de la compania mamă din Grecia pentru a accelera finalizarea proiectelor sale aflate în derulare, a declarat președintele și CEO-ul Aktor, domnul Alexandros Exarchou, în timpul unei întâlniri cu jurnaliștii la Atena.

România este o piață prioritară pentru Aktor, iar compania aspiră nu doar să-și livreze proiectele de infrastructură în România care sunt în derulare, ci și să-și extindă activitatea, explorând noi oportunități de piață în țară. Aktor își propune să-și crească prezența în România, prin participarea la noi proiecte de infrastructură”, a spus dl Exarchou.

Aktor, interesată și de investiții în energie regenerabilă

Compania explorează investiții suplimentare în surse de energie regenerabilă (SRE) și sisteme de stocare în România prin cooperări.

Compania Aktor Construction a fost achiziționată recent de Intrakat Group, un lider al industriei în sectoarele Greciei de construcții, infrastructură, concesiuni/parteneriate publice private (PPP), surse de energie regenerabilă (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu și tehnologii digitale.

Achiziția Aktor a marcat o piatră de hotar în strategia de creștere a Grupului Intrakat, cu accent sporit pe investițiile strategice și direcția clară care se așteaptă să conducă fluxuri financiare stabile și să stabilească grupul ca lider de piață în Europa de Sud-Est pentru anii următori.

Intrakat Group este unul dintre grupurile lider din Grecia, cu o prezență semnificativă în sud-estul Europei. Grupul Intrakat implementează o strategie de creștere dinamică, investind constant în extinderea activităților din portofoliu. Compania este listată la Bursa din Atena din 2001.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite