Agenţiile naţionale din UE pentru protecţia consumatorului cer despăgubiri de la Volkswagen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
volkswagen_ap

În urma scandalului Dieselgate al emisiilor poluante generate de autovehiculele Volkswagen (VW), Comisia Europeană (CE) anunţă că agenţiile naţionale din Uniunea Europeană (UE) pentru protecţia consumatorului intenţionează să pornească un demers pentru obţinerea de despăgubiri din partea producătorului auto german, informează Reuters.

Reprezentanţii agenţiilor naţionale de protecţie a consumatorilor din statele membre UE s-au întâlnit marţi pentru a pregăti „o acţiune în instanţă” împotriva VW, potrivit lui Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al comisarului European pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova. El a anunţat – "Comisarul a încurajat autorităţile să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a-i proteja pe cetăţenii europeni."

Jourova a promis în trecut că va continua presiunile asupra VW până ce consumatorii europeni vor primi depăgubiri dincolo de repararea vehiculelor, potrivit Agerpres. „Este un instrument de presiune pe companii pentru respectarea regulilor”, a declarat un oficial European.

Deşi deţinătorii de vehicule diesel VW din Statele Unite vor primi despăgubiri între 5.000 şi 10.000 dolari, VW a respins cererile pentru acordarea de despăgubiri consumatorilor Europeni. Eforturile de a obţine despăgubiri ar putea întâmpina rezistenţă din partea prevederilor UE care acordă statelor membre puterea de a impune respectarea normelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite