Vrei să îţi extinzi afacerea în Germania? Iată ce ar trebui să ştii înainte de a lua decizia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Ştiai că limba germană este vorbită de aproape 95 de milioane de vorbitori nativi şi are un total de 210 milioane de vorbitori din întreaga lume? Tot mai mulţi antreprenori au dorinţa de a-şi externaliza afacerea pentru a se face cunoscuţi. Dacă vrei să deschizi un birou nou în Germania, cunoaşterea limbii este una dintre condiţiile esenţiale pentru succes.

Limba germană. Una dintre cele mai vorbite limbi din Europa

Multe ţări precum Austria, Elveţia şi Luxemburg sunt vorbitoare de limba germană, care conform medium.com este una dintre cele mai importante limbi în lumea afacerilor. Motivul? Germania este una dintre cele mai puternice şi stabile ţări din Europa, având unul dintre cele mai mari PIB-uri. Astfel, capacitatea de a vorbi germana îţii oferă un avantaj semnificativ dacă doreşti să îţi extinzi afacerea în această ţară.

Cunoaşterea culturii este la fel de importantă precum învăţarea limbii

Vrei să ai o viziune mai amplă asupra mediului de afaceri în Germania? Entrepreneur remarcă faptul că învăţarea unei noi limbi străine înseamnă ”să trăieşti precum nativii”, deoarece învăţarea unei limbi străine presupune descoperirea unei noi culturi şi a unui sistem nou de valori pe care îl poţi asimila şi ulterior implementa. De exemplu, această ţară este renumită pentru punctualitatea oamenilor şi pentru rigiditatea în luarea deciziilor, mai ales în afaceri.

Efectele internaţionalizării asupra echipei tale

Cercetările BBC FUTURE, au arătat recent că persoanele care vorbesc o limbă străină sunt mai analitice, ceea ce ajută foarte mult în luarea deciziilor, mai ales atunci când eşti în postura de lider. Totodată, persoanele bilingve iau decizii într-o manieră diferită faţă de cei care vorbesc o singură limbă. Un articol din BBC WORKLIFE menţionează un studiu efectuat de Albert Costa, profesor de psihologie la Universitatea Pompeu Fabra din Barcelona, ​​Spania, potrivit căruia, oamenii tind să facă mai puţine greşeli atunci când vine vorba de un test de raţionament în altă limbă, alta decât limba lor maternă. Abert Costa are răspunsul la această situaţie: Oamenii au un impact mai mic emoţional când se angajează într-un proces mental analitic în altă limbă: „Într-o limbă străină, oamenii par să ia o distanţă psihologică mai mare atunci când evaluează riscurile”.

Pregăteşte-te pentru dezvoltarea continuă a companiei şi a echipei tale

Fie că vrei să operezi la nivel naţional sau internaţional, comunicarea este cheia succesului companiei tale. Un articol din  Family Enterprise Foundation detaliază  un studiu făcut de Forbes Insights, pe baza căruia se dovedeşte că pe măsură ce organizaţia ta se extinde la nivel global, este esenţial să ai o forţă de muncă poliglotă.

Germana este o limbă uşor de învăţat pentru cei care cunosc deja limba engleză. O analiză CNN pe baza căreia se urmăresc limbile cel mai uşor de învăţat pentru cei care vorbesc deja limba  engleză, remarcă faptul că limba germană necesită aproximativ 750 de ore de studiu. Germana poate părea la început grea, însă odată ce îi înveţi regulile, pronunţia şi ortografia este o limbă destul de accesibilă.

Învăţarea în mod agil - un nou ”stil de viaţă” pentru companii

O nouă tendinţă care te poate ajuta este „agile learning”. Aceasta este o metodă de învăţare bazată pe conceptul ”agile” folosit iniţial în domeniul IT. Acest concept face referire la implementarea unor proiecte în paşi mici cu scopul de a descoperi eventuale erori, dar şi cu scopul de a avansa mai rapid prin consultări dese între echipele care lucrează la proiectul respectiv. Acest concept a fost asimilat şi în domeniul învăţării. Astfel, învăţarea agilă este un hibrid între învăţarea online şi învăţarea asistată de un trainer care poate măsura progresul fiecărui cursant. În plus, dacă eşti liderul unei echipe care are nevoie de ajutor pentru a cunoaşte mai bine o limbă străină, există modalităţi foarte simple de a calcula costul unui curs de limbi străine, în funcţie de nevoile tale, astfel încât echipa ta să fie pregătită pentru externalizare.

Cred că dacă acum este un trend la care unii se uită cu scepticism, în următorii 5 ani va deveni ceva normal. Din ce în ce mai multe companii îşi vor da seama că aceasta este o cale foarte eficientă de a-şi pregăti echipele pentru viitor şi cred că va deveni o activitate absolut normală în orice companie.

De asemenea cred că acest concept va fi şi îmbunătăţit în funcţie de evoluţia tehnologiei. De exemplu cred foarte mult în puterea AR ţi VR, iar în domeniul învăţării, mai ales acum când nu putem să ne mai întâlnim, această tehnologie chiar ar aduce un plus pentru că ai posibilitatea să călătoreşti virtual sau să faci un exerciţiu care să includă şi alte simţuri în afară de cel vizual, cum ar fi simţul auditiv sau tactil. Implicarea acestor simţuri pe care noi nu le folosim în mod normal în învăţare poate creşte foarte mult gradul de retenţie al informaţiei pentru că atunci când un proces de învăţare face apel la emoţii, cursantul reţine mai bine informaţia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite