Un nou exit pentru Ion Ţiriac: ce tranzacţii a bifat miliardarul în zece ani

Un nou exit pentru Ion Ţiriac: ce tranzacţii a bifat miliardarul în zece ani

Ion Ţiriac FOTO Mediafax

Omul de afaceri Ion Ţiriac a construit după 1990 business-uri în mai multe domenii, bancar, auto, imobiliare, iar în ultimii zece ani a recurs la exituri, cel mai important fiind vânzarea participaţiei de 45% din titlurile UniCredit Tiriac Bank către grupul italian UniCredit. Aflaţi mai jos ce tranzacţii a făcut până acum Ion Ţiriac.

Ştiri pe aceeaşi temă

2004: Tiriac a vandut proiectul Praktiker Brasov
 
Ion Tiriac a vandut in 2004 compania Sungrove Romania, care a dezvoltat proiectul Praktiker din Brasov, catre Ballymore Properties, unul dintre cei mai puternici investitori imobiliari din Europa in cadrul unei tranzactii in valoare de circa 6 milioane euro. Omul de afaceri este cel care a adus practic in Romania grupul german de retail Metro, a carui divizie de bricolaj este Praktiker.
 
2009: Tiriac a vandut participatia la Mercedes-Benz Romania
 
Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie 2009 acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania. Mercedes-Benz Romania SRL (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania SRL) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările