Un mare producător german, cu două fabrici în România, concediază 6.000 de oameni

Un mare producător german, cu două fabrici în România, concediază 6.000 de oameni

Unul dintre cei mai cunoscuţi producători germani de talie mondială a anunţat că va face restructurări masive în perioada următoare, generând astfel economii de circa 300 de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

BASF SE intenţionează să reducă 6.000 de locuri de muncă din întreaga lume, din cauza reducerii cererii de produse chimice, dezvăluind reducerea numărului de angajaţi în aceeaşi zi în care Ford Motor Co. a declarat că va elimina o cincime din forţa de muncă din Europa, scrie Bloomberg.
 
Potrivit reprezentanţilor companiei, concedierile vor genera economii de 300 de milioane de euro (341 milioane de dolari). 
 
BASF are aproximativ 112.000 de angajaţi la nivel mondial, din care peste 50.000 în Germania.
 
 În România, grupul este prezent cu două fabrici, unde produce aditivi pentru beton şi, respectiv vopseluri pe bază de apă.
 
Fabrica din Ploieşti este prima unitate de producţie deschisă de BASF în România. Fabrica produce o gamă completă de aditivi de ultimă generaţie pentru beton, furnizând astfel soluţii pentru domeniul construcţiilor din România şi dintr-o serie de ţări vecine.
 
BASF Coatings Services SRL are sediul la Mioveni, Argeş, şi a fost primul producător de vopseluri pe bază de apă în România. În 2007 a devenit principalul furnizor pentru platforma Dacia-Renault din Piteşti.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările