Un producător auto, prezent şi în România, concediază 12.000 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica Ford din Craiova îşi opreşte activitatea

Unul dintre cei mai mari producători auto la nivel mondial, prezent şi în ţara noastră, ia în calcul restructurarea afacerii şi concedierea a nu mai puţin de 12.000 de angajaţi din Europa.

"Ford va fi o afacere mai bine orientată în Europa, în concordanţă cu reproiectarea globală a companiei", a declarat preşedintele european Stuart Rowley, citat de Foxbusiness.com.

Ford îşi va reduce cu 12.000 de oameni efectivele europene până la final de 2020, ceea ce înseamnă cam o cincime din total. În plus, numărul de unităţi de producţie va scădea de la 24 la 18. 

Ca parte a planului de restructurare vor fi închise trei uzine din Rusia şi câte una din Franţa şi Regatul Unit. O fabrică din Slovacia va fi vândută şi vor fi eliminate schimburi la uzinele Saarlouis (Germania) şi Valencia (Franţa). Craiova nu va fi afectată. 

Cea mai mare parte a reducerilor se vor face prin plecări voluntare.

Ford a avut pierderi în Europa în ultimii doi ani din cauza scăderii ponderii diesel-urilor, din cauza scăderii cererii de maşini în general şi din cauza fluctuaţiilor ratelor de schimb.

Ford se aşteaptă să elibereze trei noi modele pe piaţă în următorii cinci ani, inclusiv un vehicul electric inspirat de Mustang, care face parte dintr-o schimbare mai largă pentru compania din Dearborn, Michigan.

Compania se concentrează, de asemenea, pe vehicule utilitare sport şi modele importate pentru regiune. Până în 2024, Ford se aşteaptă să tripleze numărul de autoturisme pe care le transportă în Europa.

Odată cu aceste schimbări, compania speră să continue să conducă în vânzările de pickup şi să obţină dubla rentabilitate în următorii cinci ani. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite