Un mare producător de aluminiu părăseşte România. Cui i-a vândut afacerea

Un mare producător de aluminiu părăseşte România. Cui i-a vândut afacerea

Unul dintre cei mai mari producători de aluminiu la nivel mondial, cu filiale în circa 40 de ţări, a decis marţi să vândă afacerea din România, în scopul „optimizării portofoliului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producătorul norvegian de aluminiu Hydro a anunţat marţi că a semnat un acord cu austriecii de la Hammerer Aluminum Industries (HAI), cu sediul în Austria, pentru vânzarea Hydro Extrusion, o fabrică înfiinţată în România în 2004 în localitatea Chişineu-Criş, în judeţul Arad.
 
„Decizia de a vinde Hydro Extrusion face parte din revizuirea generală a Extruded Solutions care vizează optimizarea şi eficientizarea portofoliului. Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2019”, scrie seenews.com.
 
Hydro Extrusion face parte din zona de afaceri Extruded Solutions, are aproximativ 200 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 22.000 de tone. 
 
Hydro, care operează sub denumirea legală de Norsk Hydro ASA, este o companie de aluminiu complet integrată, cu 35.000 de angajaţi în 40 de ţări de pe toate continentele. Are sediul în Norvegia şi a fost fondată în 1905.
 
Hammerer Aluminum Industries GmbH furnizează produse din aluminiu şi aluminiu. Deţine o fabrică de extrudare de aluminiu în Sântana, vestul României.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: