Teleorman, la coada unui nou clasament. Ce se întâmplă cu firmele din acest judeţ

Teleorman, la coada unui nou clasament. Ce se întâmplă cu firmele din acest judeţ

Patru din 10 companii active în România înregistrează pierdere, în ultimul an, iar cel mai mare procent de firme pe minus se regăseşte în judeţul Teleorman.

Ştiri pe aceeaşi temă

O analiză realizată de economistul Iancu Guda, preşedinte al Asociaţiei Analiştilor Financiar-bancari din România (AAFBR), arată că 4 din 10 companii active în România înregistrează pierdere. Cu toate acestea, cele mai mari 10% dintre aceste companii concentrează doar 30% din pierderi. Restul de 6 companii raportează profit, dar cele mai mari 10% dintre aceste firme concentrează 82% din profituri.

„Practic, pierderile sunt generalizate, în timp ce profiturile sunt concentrate! Binele, la puţini şi mari, în timp ce răul la mulţi şi mici!”, scrie Iancu Guda.

Potrivit analizei sale,  judeţul Teleorman este pe primul loc în topul judeţelor cu firme cu pierderi, 51% din companii având un rezultat net negativ. Acesta este urmat de Constanţa (48% firme pe minus), Olt (47%) şi Caraş-Severin (47%).

La capătul opus se regăsesc Cluj, unde doar 20% din firme sunt pe pierdere, şi Covasna şi Harghita (ambele cu 26%).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările