Străinii au injectat 52 de milioane de euro în companii din România doar în martie

Străinii au injectat 52 de milioane de euro în companii din România doar în martie

Companiile care activează pe piaţa financiară românească au primit de la acţionarii străini injecţii de capital de 52,22 milioane de euro în martie, comparativ cu 599.200 euro în aceeaşi lună din 2020, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Cea mai mare infuzie de capital a fost primită de OTP Bank, de 51,14 milioane de euro.
 
La 1 aprilie, OTP Bank a anunţat că a încheiat procesul de majorare a capitalului social cu 250 mil. lei, în concordanţă cu strategia de dezvoltare organică a băncii.
 
Anul trecut, OTP Bank România susţine că a investit semnificativ în mai multe direcţii, anunţând deschiderea de noi sucursale, creşterea capacităţii sale digitale (creditul de nevoi personale 100% online şi procesul de deschidere a conturilor pentru clienţi noi), reînnoirea strategiei de marketing şi recrutarea a 200 de angajaţi noi.
 
„Aceste acţiuni, cât şi creşterea cu 13% a portofoliului de credite, implică nevoia de capital suplimentar, furnizat recent de compania mamă”, a transmis OTP Bank
 
Alte operaţiuni au fost anunţate de Euroins România, cu o infuzie de capital de 1,02 milioane euro, şi de Asirom Vienna Insurance Group şi-a majorat capitalul social cu 63.200 euro.
 
Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările