Moderna, câştiguri uriaşe de pe urma vaccinului anti-Covid. Cât va încasa grupul în acest an

Moderna, câştiguri uriaşe de pe urma vaccinului anti-Covid. Cât va încasa grupul în acest an

FOTO: EPA - EFE

Grupul farmaceutic american Moderna Inc. a revizuit în creştere estimările privind vânzările de vaccin COVID-19 în acest an, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, în acest an, vânzările ar urma să crească cu 4,3%, la 19,2 miliarde de dolari, în urma majorării cererii de vaccinuri. 
 
În februarie, Moderna se aştepta la vânzări de 18,40 miliarde de dolari anul acesta. De atunci, ţările bogate au extins achiziţiile de vaccinuri produse de Moderna şi Pfizer Inc/BioNTech SE, după problemele cu care s-au confruntat AstraZeneca Plc şi Johnson & Johnson, transmite Agerpres.
 
În primul trimestru din 2021, vânzările Moderna de vaccin COVID-19 au urcat la 1,70 miliarde de dolari.
 
Directorul general Stéphane Bancel a anunţat că firma ar putea semna anul viitor mai multe acorduri cu diverse ţări pentru furnizarea de vaccinuri, decât în 2021. 
 
Recent, Moderna şi-a anunţat intenţia de a produce până la trei miliarde de doze de vaccin Covid-19 în 2022, în condiţiile în care va face noi investiţii pentru a-şi creşte capacităţile de producţie la mai multe uzine din SUA şi Europa. În 2021, Moderna ar urma să producă 800 de milioane de doze.
 
Grupul a anunţat miercuri o serie de prime rezultate pozitive furnizate de testele ce au vizat atât o versiune modificată a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat special împotriva variantei sud-africane, cât şi studierea efectului generat de administrarea celei de-a treia doze a serului iniţial.
 
Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie, denumită ARN mesager (mRNA).
 
Această tehnică "permite sintetizarea rapidă de vaccinuri-candidate care includ mutaţii cheie ale virusului, permiţând, potenţial, o dezvoltare mai rapidă a viitoarelor vaccinuri alternative" împotriva noilor variante virale, a explicat Stephane Bancel. 
 
Marţi şi producătorul american de medicamente Pfizer Inc a revizuit în creştere estimările privind vânzările de vaccin COVID-19 dezvoltat împreună cu grupul german BioNTech SE.
 
Compania americană se aşteaptă acum la vânzări de 26 miliarde dolari de pe urma vaccinului în 2021, după ce anterior estima 15 miliarde dolari. Pentru a-şi îndeplini obiectivul, Pfizer va livra anul acesta 1,6 miliarde doze de vaccin.
 
Costul şi profitul brut de pe urma vaccinului sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi BioNTech. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările