INS: din 10 firme active, patru sunt profilate pe servicii, trei pe comerţ şi doar una pe producţia industrială

INS: din 10 firme active, patru sunt profilate pe servicii, trei pe comerţ şi doar una pe producţia industrială

În industrie lucrează 1,3 milioane de salariaţi

La sfârşitul anului 2014, sectorul industrie însuma 53.865 de întreprinderi, respectiv 11,2% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic. Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii, respectiv 42,4%, arată datele privind activitatea întreprinderilor din industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă, în anul 2014, centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare număr mediu de salariaţi s-a înregistrat în Industrie, reprezentând 35,8% din total.

Comparativ cu anul 2013 numărul total de întreprinderi a crescut  cu  4,7%.

În anul 2014 numărul mediu de salariaţi a crescut cu 1% faţă de anul 2013.

Cei mai mulţi salariaţi lucrează în industrie

Întreprinderile din industrie au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (35,8%), urmate de cele din servicii (33,3%).

Potrivit INS, mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 25,5 de salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5 salariaţi.

Ponderea cifrelor de afaceri: 36% comerţ, 6% construcţii

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (39,6%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 6,1%.

Rezultatul brut al exerciţiului financiar a fost pozitiv (profit) în toate cele patru domenii de activitate, mai arată INS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările