Cel mai bogat om din Cehia, singurul rămas în cursa pentru compania-mamă a Pro TV

Cel mai bogat om din Cehia, singurul rămas în cursa pentru compania-mamă a Pro TV

Foto: www.intellinews.com

Fondul de investiţi PPF, deţinut de cel mai bogat om din Cehia, Petr Kellner, este singurul rămas în cursa pentru a cumpăra Central European Media Enterprises (CME), compania mamă a Pro TV, scrie Reuters, citând presa cehă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gigantul american AT&T, care deţine 64% din CME, dar controlează efectiv 75% din companie, a moştenit firma după fuziunea acesteia cu Time Warner.

Acum, AT&T vrea să vândă CME şi caută să obţină 2 miliarde de dolari pentru această, susţine site-ul ceh hlidacipes.org, care citează surse anonime.

Un purtător de cuvânt al PPF a declarat că nu comentează speculaţiile. Un purtător de cuvânt al CME a transmis de asemenea că firma pe care o reprezintă nu comentează zvonuri sau speculaţii.

PPF deţine diverse active, de la creditori şi imobiliare la telecomunicaţii în Europa şi Asia, inclusiv operatorul telecom ceh O2 Czech Republic şi creditorul global Home Credit.

Dacă această vânzare va avea loc, ea va fi una dintre cele mai mari tranzacţii din media cehă, în contextul în care CME deţine şi liderul în televiziune comercială Nova TV.

CME, care operează televiziuni în cinci state din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat o creştere a profitului în ultimii ani şi şi-a redus semnificativ datoriile, la 633 milioane de dolari, în contextul în care la un moment dat ele se situau la 1 miliard de dolari.

În martie, CME a lansat o revizuire strategică a afacerii, transmiţând că vânzarea unei părţi sau a întregii companii este printre opţiunile sale, dar nu a oferit detalii între timp.

CME deţine şi Pro TV, care este lider pe piaţa televiziunilor din România.

De asemenea, grupul PPF mai deţine în România compania Gaz Sud, de distribuţie locală de gaze, dar şi compania Petrom Distribuţie Gaze de la Petrom, potrivit Mirsanu.ro.

PPF a investit în 2007 în lanţul hotelier Continental, de unde a făcut exit în 2011 prin vânzarea unei participaţii de 30% din companie către GED Capital.

PPF este prezent şi pe piaţa imobiliară din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările