Arin Stănescu va administra insolvenţa combinatului Mechel Târgovişte

Arin Stănescu va administra insolvenţa combinatului Mechel Târgovişte

Arin Stănescu, proprietarul companiei RVA Insolvency Specialists, va administra judiciar combinatul Mechel Târgovişte, aflat în insolvenţă

Firma RVA Insolvency Specialists, deţinută de Arin Stănescu, a fost desemnată de Tribunalul Dâm boviţa să administreze judiciar combinatul siderurgic Mechel Târgovişte, companie care a intrat în insolvenţă în urmă cu o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mechel Târgovişte a cerut marţi, 19 februarie, intrarea în insolvenţă, în aceeaşi zi în care acţionarul Mechel a anunţat vânzarea combinatelor pe care le deţine în România cu doar 52 de euro către firma Invest Nikarom, deţinută de doi cetăţeni ruşi. 

 
Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila. Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.
 
Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, cu peste 10.000 de salariaţi în 1990 şi aproximativ 2.000 de angajaţi în prezent, a fost preluat în 2002 de firma Conares Trading, înregistrată în Elveţia, care a devenit ulterior parte a grupului metalurgic rus Mechel.
 
Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni în martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea combinatelor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.
 
Mechel Târgovişte a început să cumpere fier vechi pentru a relua procesul de producţie, după o perioadă de trei luni în care combinatul siderurgic nu a avut materie primă.
 
"Intenţia de repornire a activităţii este confirmată de faptul că întreprinderea a început deja achiziţionarea de vechi vechi, materie primă principală pentru procesul de producţie de la combinatul din Târgovişte. Mechel Târgovişte are contracte semnate cu furnizori de fier vechi, care, începând de vineri 21 februarie 2013, au demarat livrările la combinat. Este pentru prima dată în ultimele trei luni când întreprinderea este alimentată cu materie primă, după o perioadă în care activitatea de producţie a uzinei a fost sistată", se arată într-un comunicat transmis de Invest Nikarom, noul proprietar al Mechel Târgovişte.
 
Planul combinatului pentru perioada imediat următoare este de a începe cât mai rapid producţia pentru a onora comenzile venite din piaţă.
 
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat recent că noul acţionar al Mechel are intenţii bune şi face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii foştilor angajaţi de la Câmpia Turzii, care au protestat în această săptămână, însă are conturile blocate.
 
Peste două sute de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii care au fost disponibilizaţi în ianuarie şi februarie s-au adunat, miercuri dimineaţă, în faţa combinatului, cerând conducerii companiei acordarea celor trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. Protestatarii susţineau că ar fi trebuit să primească, în 45 de zile de la disponibilizare, cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. La un moment dat, foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au forţat intrarea în unitate pentru a discuta cu directorul societăţii, iar în momentul în care au reuşit să ajungă la clădirea administraţiei oamenii au spart un geam.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările