Afacerile „regelui” Dorin Umbrărescu, în cădere liberă, dar profitabile

Afacerile „regelui” Dorin Umbrărescu, în cădere liberă, dar profitabile

Dorinel Umbrărescu

Afacerile Spedition UMB şi Tehnostrade SRL, doi dintre cei mai mari constructori români, companii care sunt deţinute de către omul de afaceri Dorin Umbrărescu, au înregistrat un declin în anul 2013, fiind cel mai slab an al celor două business-uri din 2009 până în prezent.

Ştiri pe aceeaşi temă

In lipsa unor proiecte de anvergura, multe business-uri din constructii au avut de suferit anul trecut, cel putin asa reiese din datele publicate de companii la Ministerul de Finante. Mai mult decat atat constructorii romani au efectuat si o serie de disponibilizari, unde in unele cazuri numarul de angajati s-a injumatatit.
 
In ceea ce priveste business-urile detinute de catre “regele asfaltului” Dorin Umbrarescu, atat afacerile Tehnostrade cat si cele ale Spedition UMB au consemnat scaderi fata de anul precedent, dar si un declin de cel putin jumatate fata de perioada anilor 2009.
 
Astfel, afacerile grupului Spedition UMB, companie inregistrata in Bacau, a raportat la nivelul anului trecut afaceri de 106 milioane de euro, in scadere fata de anul precedent, cand inregistra un rulaj de 138 de milioane de euro. Scadere a inregistrat si firma Tehnostrade SRL, cu sediul tot in Bacau, care a raportat un rulaj de 76 de milioane de euro, in scadere fata de 123 de milioane de euro cat a inregistrat la finele anului 2012.
 
In procente, valoarea scaderii raportata la moneda europeana fata de anul 2012 s-a ridicat la 61% in cazul Tehnostrade, in timp ce Spedition UMB a raportat o scadere a rulajului de 30%.
 
Fata de nivelul anului 2009, Tehnostrade a inregistrat un declin de 100%, practic o injumatatire a business-ului, in timp ce Spedition UMB a raportat o scadere de 107%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările