Acuzaţii: Magazine alimentare închise abuziv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzaţii că anumite magazine alimentare au fost închise abuziv
Acuzaţii că anumite magazine alimentare au fost închise abuziv

Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC) acuză că anumite magazine alimentare şi de distribuţie a presei din incinta supermarketurilor au fost închise abuziv de către autorităţi.

CLCC reclamă închiderea abuzivă a unor unităţi economice ale membrilor săi şi solicită Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi tuturor autorităţilor cu atribuţii în domeniu, să facă precizări clare şi urgente privind interpretarea prevederilor Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020.

„CLCC aduce la cunoştinţa autorităţilor că activitatea unora dintre membrii săi (precum Xpress şi Inmedio) este complet restricţionată din cauza interpretării excesive de către anumite autorităţi de aplicare a legii a prevederilor Ordonanţei militare 2/2020, care stipulează clar că vânzarea produselor alimentare face excepţie de la suspendarea temporară a activităţilor de comercializare cu amănuntul.

Activitatea multor agenţi economici este deja grav afectată, astfel încât considerăm inoportună şi nemotivată legal închiderea magazinelor alimentare şi de distribuţie a presei din incinta supermarketurilor, mai ales în condiţiile în care ministrul de interne a declarat că restricţiile se aplică doar unităţilor comerciale din incinta mall-urilor”, afirmă CLCC.

Coaliţia precizează că unităţile economice menţionate mai sus, închise de Poliţia Locală, se încadrează la excepţia prevăzută de art. 2 alin. 1 al Ordonanţei 2/2020, întrucât desfăşoară activitate de comercializare a produselor alimentare. În plus, magazinele a căror activitate a fost suspendată temporar funcţionează în baza autorizaţiei eliberate de direcţiile sanitar-veterinare competente, autorizaţie obligatorie pentru magazinele care comercializează produse alimentare. Dovada îndeplinirii acestor condiţii a fost şi se probează, în faţa organelor de control, cu certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, document ce se află afişat, la loc vizibil, pe perete, conform dispoziţiilor legale în vigoare. 

„CLCC consideră că, în această perioadă nesigură din punct de vedere social şi economic, este nevoie de reglementări clare, precise, precum şi de acţiuni de control menite să aducă un plus de siguranţă, dar care nu exced prevederilor legale în vigoare şi dreptului la informare a populaţiei”, conchide Coaliţia.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite