Au fost închise halele de produse industriale din pieţele gălăţene. Rămân deschise doar cele agroalimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazarul din Piaţa Centrală din Galaţi a fost închis FOTO Arhivă Adevărul
Bazarul din Piaţa Centrală din Galaţi a fost închis FOTO Arhivă Adevărul

Printre obiectivele închise se află şi bazarul din Piaţa Centrală. Măsura s-a aplicat de duminică seară, de la ora 22,00, care efect al ordonanţei de sâmbătă a Guvernului, privind prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Administraţia Pieţelor Agroalimentare (APA) SA Galaţi a transmis că începând cu data de 22 martie 2020, ora 22,00, ca urmare a ultimelor reglementări la nivel naţional, respectiv Ordonanţa Militară nr 2 din 21 martie 2020, a fost suspendată activitatea de comerţ la  mai multe puncte de lucru aparţinând societăţii, în care erau standuri închiriate pentru comercializare produselor industriale nealimentare.

Astfel, au fost închise până la noi dispoziţii halele de produse industriale din Piaţa Centrală (inclusiv subsolul), din Piaţa Ţiglina I şi din Piaţa Micro 39. Nu au fost anunţate, cel puţin deocamdată, niciun fel de măsuri cu privire la principalele pieţe unde îşi vând produsele (de orice fel) comercianţii din Republica Moldova, respectiv cele din Micro 17 şi din strada Basarabiei.

„Pieţele agroalimentare şi platourile de legume-fructe rămân în continuare deschise deoarece dorim să acoperim -  în condiţii sigure din punct de vedere sanitar - necesitatea de aprovizionare a cetăţenilor în  zona de domiciliu, respectiv în cartierele în care locuiesc, fără deplasări inutile pe distanţe mari”, a precizat APA Galaţi.

Totodata, administraţia pieţelor a anunţat că începând cu data de 23 martie 2020, programul de funcţionare al pieţelor va fi redus. Acestea vor funcţiona după următorul program: de luni până vineri vor funcţiona între orele 7,00-17,00; sâmbăta şi duminica vor fi deschise între orele 7,00-13,00. Există o excepţie importantă (şi cam ciudată, având în vedere contextul): Piaţa Calea Basarabiei va avea program non-stop (până la noi reglementări).

„Insistăm asupra respectării de către populaţie a măsurilor de protecţie impuse la nivel naţional şi anume: dezinfectarea mâinilor cu soluţie la intrarea în spaţii, păstrarea unei distanţe de 1,5 mp de alte persoane, evitarea contactului direct cu alte persoane, evitarea formării oricărui grup de persoane, utilizarea foliilor pentru acoperirea legumelor şi fructelor”, a informat APA Galaţi.

Aceasta a precizat că pe toată perioada stării de urgenţă, solicitările chiriaşilor / colaboratorilor Administraţiei Pieţelor Agroalimentare vor fi depuse în format letric la cutia poştală de la sediul societăţii sau prin poştă electronică (office@piete-galati.ro; secretariat@piete-galati.ro).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite