A fost scos la licitaţie contractul pentru modernizarea DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia. Ce valoare are şi ce lucrări presupune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Adrian Ţuţuianu
Foto: Facebook Adrian Ţuţuianu

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitaţie deschisă pentru modernizarea DN 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia, suma estimată pentru execuţia lucrărilor putând ajunge la 1,336 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit unui anunţ postat de CNAIR pe site-ul de achiziţii publice, obiectul contractul îl presupune proiectarea şi execuţia lucrărilor de lărgire la patru benzi de circulaţie a tronsonului cuprins între km 0+000 - km 44+130 şi execuţia unui drum la două benzi de circulaţie între km 51+041 - km 109+905 (Târgovişte - Sinaia) - în lungime de aproximativ 58,86 kilometri.

Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 1,179 miliarde de lei şi 1,336 miliarde de lei, precizează Agerpres.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preţ.

Durata contractului este de 108 luni.

Ofertantul trebuie, printre altele, să demonstreze că cifra de afaceri anuală totală a fost de minim 250 de milioane de lei în fiecare dintre exerciţiile financiare aferente anilor 2019, 2020 şi 2021.

De asemenea acesta trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârşit în ultimii 5 ani lucrări de construcţie nouă şi/sau modernizare şi/sau lărgire de autostrăzi şi/sau drumuri naţionale şi/sau drumuri expres, la nivelul a maxim cinci contracte, în valoare cumulată de minim 450 milioane de lei, fără TVA, dar şi lucrări de construcţie nouă şi/sau modernizare şi/sau lărgire de poduri şi/sau pasaje şi/sau viaducte aferente unor autostrăzi şi/sau drumuri naţionale şi/sau drumuri expres şi/sau drumuri judeţene şi/sau străzi urbane, în valoare cumulată de minim 50 de milioane de lei, fără TVA.

Achiziţia intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice şi se referă la un proiect şi/sau program finanţat din fonduri ale Uniunii Europene (A1 - Titu - Bâldana - Târgovişte - Sinaia).

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 05.09.2022, ora 15:00.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa în decembrie 2021 că se reia procedura de licitaţie pentru lucrările aferente DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, ce implică două etape, respectiv:

- dublarea drumului Bâldana – Târgovişte la 4 benzi, pe o porţiune de 44 de km (porţiunea Bucureşti – Târgovişte are deja 4 benzi)

- modernizarea drumului de la Târgovişte la Sinaia (60 de km), lucrări ce implică reabilitare capitală, coreactarea unor curbe etc.

„În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, informa Sorin Grindeanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite