A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș

0
Publicat:

CNAIR a desemnat câștigătorul licitației deschise pentru proiectarea și execuția transonului 1 Boița-Avrig-Mârșa, cu lungimea de 14,25 km, parte din Autostrada Sibiu-Făgăraș.

Sorin Grindeanu
A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția tronsonului 1 al A13 Foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, a anunțat în cadrul unei postări publicate pe pagina sa de Facebook faptul că Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul proiectului de execuție  primului transon din A13.

Potrivit ministrului Transporturilor și Infrastructurii din România, constructorul turc desemnat câștigător ar urma să aibă la dispoziție o perioadă de 12 luni pentru procesul de proiectare și alte 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul ajunge la valoarea de 1,89 miliarde de lei, fără TVA

„În cadrul acestui contract, Antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte și 17 poduri- printre care un viaduct în lungime de 911 m, de o complexitate tehnică ridicată. Mai exact: Viaductul Nod Boița pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 și breteaua provizorie de descarcăre în DN7.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și după soluționarea acestora, dacă vor exista.

În acest moment avem semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraș, astfel:

- Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km)

- Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) - Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).

Mai mult, în fază finală de evaluare sunt și ofertele pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 2, Avrig- Mârșa (DJ105G) - Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu- Făgăraș (cu o lungime de 68,04 km) este una dintre secțiunile A13 care va face legătura dintre Sibiu și Bacău în lungime de aproximativ 297 km” menționează Sorin Grindeanu pe Facebook.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite