Romaşcanu, despre reluarea concursului pentru funcţia de manager TNB: „Nu este decizia pe care ne-am dorit-o dar, în condiţiile date, este singura legală”

Romaşcanu, despre reluarea concursului pentru funcţia de manager TNB: „Nu este decizia pe care ne-am dorit-o dar, în condiţiile date, este singura legală”

Foto: Arhivă

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a precizat joi că reluarea concursului pentru funcţia de manager TNB vine ca urmare a retragerii unuia dintre membrii Comisiei şi a faptului că în urma evaluării proiectelor de management „s-a constatat o calitate generală care este sub ceea ce ar trebui să reprezinte un document ce stă la baza conducerii teatrului fanion al României”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urma evaluării proiectelor de management, comisia în integralitatea sa a constatat o calitate generală care este sub ceea ce ar trebui să reprezinte un document ce stă la baza conducerii teatrului fanion al României pentru următorii cinci ani”, a subliniat ministrul Culturii pe Facebook. 

Organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager general a început la 18.07.2022. 

A fost constituită o comisie formată din şase persoane, şi nu trei cum se procedează, a afirmat Lucian Romaşcanu. 

„În încercarea de a asigura toate premisele unui concurs corect, complet neviciat de nicio influenţă, am decis constituirea unei comisii din şase persoane (nu trei, cum se procedează de obicei), oameni competenţi şi recunoscuţi ca profesionişti desăvârşiţi în ariile lor de competenţă. Aici trebuie spus că, din cauza limitărilor legale care interzic participarea în comisii de concurs a celor care au avut personal contracte cu candidaţii sau instituţiile reprezentate de acestea, alte nume importante din zona teatrală, vizate ca membri ai comisiei, nu au putut participa”.

Prin urmare, după retragerea unuia dintre membrii comisiei, argumentul fiind acela „de a evita desemnarea, la limita notei de trecere la faza analizei proiectelor, a unui manager care să conducă o perioadă importantă de timp cel mai important teatru naţional. De asemenea, de a da o şansă candidaţilor de a îmbunătăţi proiectele, de a da şansa şi altor candidaţi să participe”. 

În condiţiile legii, MC va organiza un nou concurs care să poată atrage candidaţi, aceiaşi şi alţii, cu proiecte mult îmbunătăţite faţă de cele din actuala sesiune. „Nu este decizia pe care ne-am dorit-o dar, în condiţiile date, este singura legală. Şi sperăm că tot răul va fi spre binele TNB la următoarea selecţie organizată”, a subliniat ministrul. 

În condiţiile legislaţiei GDPR, Ministerul Culturii nu poate face publice numele candidaţilor sau ale membrilor comisiei de concurs. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările