Regizoarea Carmen Vidu: "Am ajuns din sărăcie la teatrul multimedia"

Regizoarea Carmen Vidu aduce proiecte multimedia la Adevărul Live  

Carmen Vidu este un nume tot mai cunoscut în teatrul românesc, mai ales prin prisma spectacolelor multimedia pe care le regizează prin toată ţara. Recent, şi-a făcut debutul în documentar, primind şi un premiu Gopo.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la Ibsen la Saint Exupery şi de la Ion Bârlădeanu la Cehov, spectacolele şi expoziţiile pe care Carmen Vidu le creează au deja o marcă aparte, o amprentă a regizoarei, deja specializată în domeniul încă puţin încercat al teatrului multimedia. 

Pe 3 iulie, la Hanul Gabroveni, Carmen va vernisa alături de artistul Ion Bârlădeanu expoziţia "Bucureşti. O lume de Ion Bârlădeanu şi Carmen Vidu", un proiect stradal vizibil tuturor celor care se vor plimba pe Lipscani. Ion Bârlădeanu, artist plastic care a cucerit lumea cu lucrările sale, şi Carmen Lidia Vidu îşi dau mâna într-un proiect în care vor mixa imaginile şi personajele cu care ei identifică Bucureştiul urban, cultural, emoţional şi fantastic: case, blocuri, parcuri, personaje de film, politică, lume reală sau personaje comerciale, imaginare, actuale.


Expoziţia face parte din proiectul "Bucureşti. Memoria. Explorarea. Imaginea Oraşului", ce lansează candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. "Bucureşti. O lume de Ion Bârlădeanu si Carmen Lidia Vidu" îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 3-15 iulie, zilnic între orele 10:00 - 22:00, la Hanul Gabroveni din Centrul Vechi al Capitalei. Accesul la eveniment este gratuit.
 
"Am ajuns din sărăcie în teatrul multimedia. L-am admirat foarte mult pe Silviu Purcărete, pe Mihai Măniuţiu, mi-am dorit foarte mult să fac teatru de imagine. Mi-am fotografiat păpuşile încă de la cinci ani. Nu mă jucam cu ele, le pozam. Am primit cadou un aparat foto, la şase ani ştiam să developez. Eram atrasă de imagine", a declarat Carmen Vidu la Adevărul Live.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: