VIDEO „Marea ruşine“, un spectacol de teatru despre sclavia romilor, în premieră la Teatrul Mic

VIDEO „Marea ruşine“, un spectacol de teatru despre sclavia romilor, în premieră la Teatrul Mic

Actriţa Alina Şerban

Istoria sclaviei romilor lipseşte din manuale şi din mentalul colectiv al românilor. Prin piesa „Marea ruşine“, Alina Şerban, autoarea spectacolului şi actriţă de etnie romă, vrea să aducă această temă în discuţiile din societate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marea ruşine este primul spectacol de teatru din România care abordează tema sclaviei romilor în Ţările Române. Spectacolul este produs de Centrul Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher, instituţie care are ca obiectiv promovarea şi dezvoltarea valorilor etno-culturale ale comunităţii romilor.

Autoarea spectacolului este actriţa de etnie romă Alina Şerban, absolventă UNATC, bursieră Tisch NYU şi absolventă MA- Theater Lab – Royal Academy of Dramatic Arts. Sub deviza „Trebuie să avem curajul să ne spunem povestea cu toată inima“, actorii Alina Şerban, Oana Rusu, Elena Duminică, Alexandru Fifea şi Radu Ciobănaşu, vor spune o poveste pe care prea puţini români o cunosc. „Este un pas necesar pentru a ne confrunta, în sfârşit, cu această istorie“, crede autoarea spectacolului.

Marea ruşine se joacă pe 6 şi 7 decembrie 2016, orele 19:00, la Teatrul Mic, str. Constantin Mille nr.16, Bucureşti. Intrarea se face numai pe bază de rezervare (nu se plăteşte bilet de intrare). Cei care vor să vadă spectacolul trebuie să trimită un mail la adresa secretariat@cncr.gov.ro sau un mesaj la numarul de telefon: 0730 497 942.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările