Interviurile post-FNT. Maia Morgenstern, la Adevărul Live

Interviurile post-FNT: Maia Morgenstern, la Adevărul Live 

Actriţa Maia Morgenstern, care este şi directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, va fi invitata Interviurilor FNT, cu o concluzie personală a ediţiei din acest an. Maia Morgenstern a fost una dintre cele mai active spectatoare a Festivalului Naţional de Teatru, vizionând numeroase spectacole ale colegilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 la Bucureşti.A studiat la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti între 1981 şi 1985, după care a jucat şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, între anii 1985 şi 1988. 

A jucat în numeroase filme româneşti şi străine, fiind una dintre puţinele actriţe românce care a reuşit să pătrundă în cinematografia străină. Dintre filmele sale cele mai importante sunt: Balanţa - 1992, Privirea lui Ulise - 1995, Omul zilei - 1997, Patul lui Procust - 2001, Orient Express - 2004, „15” - 2005.
Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul Prea cald pentru luna mai, în regia Mariei Callas Dinescu. Ceea ce i-a adus faima a fost filmul Balanţa, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit şi notorietatea internaţională, actriţa fiind astfel declarată "Steaua de mâine", obţinând totodată şi prestigioasa distincţie a Academiei Europene de Film - Premiul Felix. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările