Limbaj pentru sine

Limbaj pentru sine

Eu si cu mine este numele sub care Carmen Nistorescu isi reuneste lucrarile prezentate, incepand cu 14 iunie, la Galeria HAG. Artista, absolventa a sectiei de grafica a Universitatii de Arte "Ioan

Festivalul filmului japonez

Festivalul filmului japonez

In cadrul manifestarilor cultural-artistice dedicate sarbatoririi unui secol de relatii diplomatice intre Romania si Japonia, Ambasada Japoniei organizeaza la Cinemateca Romana din Bucuresti (str.

"Badaranii" la Radio

Teatrul National Radiofonic va invita sa ascultati joi, 27 iunie 2002, ora 20, o inregistrare din 1958 din "Fonoteca de aur" a Radiodifuziunii, piesa "Badaranii" de Carlo Goldoni. Interesul

Trei zile cu saltimbancii

Trei zile cu saltimbancii

Peste 300.000 de spectatori sunt asteptati pe strazile Timisoarei in perioada 5-7 iulie, la cea de a VII-a editie a Sarbatorii Saltimbancilor, organizata de Fundatia SalTimBanc, in colaborare cu

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

acum 27 zile · comentarii (2)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

acum 30 zile · comentarii (0)

Unul dintre paradoxurile creştine adesea aduse în discuţie de teologi este acela al contradicţiei dintre cuvintele Mântuitorului, „Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da“, şi faptul că unele dintre rugăciunile creştinilor rămân, în mod aparent, fără răspuns. Voi încerca să-l explic aici, în câteva rânduri.

luna trecuta · comentarii (20)

Cinstind memoria personalităţii marelui patriarh Iustinian Marina la 40 de ani de la trecerea acestuia în nefiinţă, la editura Basilica, a apărut în condiţiile grafice de excepţie ale unui fermecător album de artă o nouă monografie consacrată „Leagănului cetăţii“ Bucureştilor, cum numea Nicolae Iorga catedrala cunoscută azi miilor ei de credincioşi, Mănăstirea Radu Vodă.

luna trecuta · comentarii (0)

În anul 1960, una dintre cele mai pregnante personalităţi ale culturii maghiare din secolul trecut, născut în anul 1918 la Oradea, scria o piesă intitulată „Cele trei nopţi ale unei poveşti de dragoste“. Hubay Miklós şi-a gândit scrierea în primul rând ca un omagiu adus poetului Radnớty (Glatter) Miklós care, la nici 35 de ani, avea să piară în Cel De-al Doilea Război Mondial.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente