Un nou scandal la "Nottara"

Actorii ameninta cu greva in cazul revenirii directorilor Vlad Radescu si Stelian Nistor Trupa Teatrului "Nottara", prima din tara care a declansat, in urma cu doi ani, o greva pentru a determina

Actorii ameninta cu greva in cazul revenirii directorilor Vlad Radescu si Stelian Nistor Trupa Teatrului "Nottara", prima din tara care a declansat, in urma cu doi ani, o greva pentru a determina Primaria Capitalei sa-i destituie pe directorii de atunci, Vlad Radescu si Stelian Nistor, se afla din nou in pragul revoltei. In urma castigarii de catre Vlad Radescu a procesului intentat Primariei Capitalei, care l-a suspendat din functie, acesta ar trebui sa-si reia "scaunul". Reactia actorilor - care abia ajunsesera la un echilibru sub directia lui Mircea Diaconu - e prompta: aproape tot colectivul (fara trei persoane) a semnat scrisori de protest catre primarul Traian Basescu si catre Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti. Colectivul Teatrului "Nottara", intrunit, azi, 17.02.2002, la ora 13,00, ca urmare a sesizarilor si anunturilor din presa - si nu numai -, privind revenirea in functie, pe baza unei hotarari judecatoresti, ramasa definitiva, a fostilor directori Vlad Radescu si Stelian Nistor, a hotarat ca - in cazul in care acestia redevin directori de drept -, sa inceteze orice activitate in semn de protest. Reamintim faptul ca suspendarea lor, acum doi ani, a avut loc in urma unui conflict fara precedent, in teatrul romanesc, si a unui blocaj managerial, in care a fost angrenat intregul colectiv, trumatizat si umilit public de catre acestia, dovedindu-se astfel totala incompatibilitate intre colectiv si cei doi. Este motivul pentru care consideram ca inacceptabila revenirea lor in functie, mai ales ca, in acest moment, teatrul si-a gasit drumul, sub actuala conducere si are un program de succes; salile sunt pline, saptamana aceasta urmand sa apara doua premiere, care se adauga la celelalte trei realizate de la inceputul mandatului noului director. Un lucru foarte important, pe care nu-l putem omite, este faptul ca cei doi se afla in pragul unui proces penal de luare de mita, urmare a inchirierii frauduloase a spatiilor terenului, fapt care demonstreaza inca o data incompatibilitatea lor cu functia de directori ai acestui teatru. In speranta ca dumneavoastra veti intelege disperarea intregului colectiv si fermitatea hotararii lui de a-si apara profesia si bunul renume, recapatate atat de greu dupa criza precedenta creata de cei doi, va rugam sa luati masurile cuvenite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările