Romania, cu blitz si obiectiv

Romania nu duce lipsa de metafore. Iar o imagine poate fi, uneori, o metafora mai reusita decat o alaturare de cuvinte. Tocmai de aceea, presa scrisa pune mare pret pe fotografii. Dar, chiar daca

Romania nu duce lipsa de metafore. Iar o imagine poate fi, uneori, o metafora mai reusita decat o alaturare de cuvinte. Tocmai de aceea, presa scrisa pune mare pret pe fotografii. Dar, chiar daca numarul fotoreporterilor e considerabil, nu exista in perimetru decat o singura competitie de profil: Fotomedia. Editia de anul acesta "umple" foaierul Teatrului National Bucuresti. Directorul institutiei, Dinu Sararu, a hotarat, alaturi de alte personaje competente (printre care s-au numarat Mihai Oroveanu, directorul Muzeului de Arta Contemporana al Romaniei si Lucian Crisan, fotoreporter la Adevarul), castigatorii concursului. S-au acordat premii la categoriile "Stiri generale", "Cotidian", "Portret/Personalitati", "Arta si Cultura", "Sport" si "Reportaj", acesta din urma fiind obtinut de Ramona Suteu, de la Adevarul. Lucrarile participante la intrecerea organizata de Asociatia Fotografilor de Presa din Romania pot fi vazute, la TNB, pana in data de 31 martie. Prilej cu care va veti convinge ca Romania are culoare, umor, lacrima, sublim si ridicol si, peste toate astea, speranta. Pentru ca, dupa cum veti vedea in expozitie, ramane intotdeauna loc de "va urma".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările