O zi din anul Caragiale, la TVR 2

Se cunoaste entuziasmul lui Maiorescu fata de "comediile domnului Caragiale" si opinia lui Ibraileanu despre calitatea scriitorului de "istoric desavarsit al vremii sale". Pentru E. Lovinescu, insa,

Se cunoaste entuziasmul lui Maiorescu fata de "comediile domnului Caragiale" si opinia lui Ibraileanu despre calitatea scriitorului de "istoric desavarsit al vremii sale". Pentru E. Lovinescu, insa, personajele lui Caragiale sunt perisabile si ele nu vor mai prezenta interes pentru generatiile care vin. Si totusi, Caragiale isi dovedeste astazi uimitoarea lui actualitate. Si daca sufletul romanesc aspira la "modelul" Eminescu, el se recunoaste la fel de bine in oglinda fara iluzii pe care i-o pune inainte Caragiale. Astazi, de la ora 20,25, TVR 2 va aduce in casele telespectatorilor cele mai importante momente de la sesiunea extraordinara organizata la Academia Romana cu prilejul celor 150 de ani de la nasterea lui Caragiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările