Enigmele prototipului de avion invizibil rusesc Suhoi T-50

Enigmele  prototipului de avion invizibil rusesc  Suhoi T-50

Avionul de luptă Suhoi t 50

Avionul de luptă invizibil Suhoi, denumit in varianta sa de prototip T-50, este incă o dovadă că actuala Federaţie Rusă mai are capacitatea necesară atât din punct de vedere al resurselor umane, cât  şi al celor materiale să dezvolte un avion de luptă încadrat în generaţia a V-a de evoluţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ani de criză financiară generată de colapsul URSS, Rusia încearcă să ţină pasul cu cercetările în tehnologia militară de vârf.  Reînzestrarea armatei ruse cu noi echipamente de luptă constitue o prioritate majoră  pentru conducerea de la Moscova în a-şi apăra cel puţin interesele regionale pe care Rusia le are. Subfinanţarea  rămâne încă o  mare problemă, iar liderii ruşi prioritizează  unele programe militare catalogate strategice .

Ce ştiu specialiştii ruşi despre tehnologia stealth?

Având în vedere embargo-ul tehnologic la care era supusă Uniunea Sovietică , singura modalitate pentru specialiştii ruşi de a obţine informaţii despre tehnologia ”stealth” era spionajul tehnologic. Pe 19 iunie 1986 , ataşatul militar al Ambasadei URSS în SUA, Vladimir Izmailov, a fost arestat pentru culegerea de informaţii secrete legate chiar de tehnologia “stealth” . Informaţiile referitoare la tehnologia anti-radar le-a obţinut de la un ofiţer al US Air Force care lucra sub acoperire pentru agenţi AFOSI şi FBI.  Ataşatul rus a afirmat că i-a oferit ofiţerului USAF suma de 41000$ pentru date legate de rachete de croazieră ,programe de cercetare în aviaţie, bombardiere strategice „invizibile”, avioane hipersonice de pasageri si vehicule trans-atmosferice. După investigaţii , Izmailov a fost expulzat în URSS.

Continuarea pe historia.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: