Biografia lui Prunariu, cu „Adevărul“

Volumul „Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut" de Annie Muscă, va fi distribuit luni, 21 mai, împreună cu ziarul „Adevărul", la prețul de 14,99 lei. Cartea putea fi găsită la chioșcuri timp de o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tot luni, de la ora 11.00, la Bibilioteca Metropolitană București, Adevărul Holding va organiza un eveniment de lansare a cărții, la care vor participa Dumitru Prunariu, Annie Muscă și Alexandru Mironov.

De la copilăria petrecută în Brașovul negustorilor de altădată și mirajul Sputnik-ului, la anii de pregătire în Orășelul Stelar, de la activitatea internațională de după 1989 și întâlnirile memorabile, până la misiunea de ambasador în Federația Rusă și președinte al astronauților din întreaga lume, cartea de față cuprinde viața și activitatea acestui personaj intrat deja în legendă.


Secretul lui Prunariu

„Într-o Românie în care oamenii încetaseră să mai viseze, iar regimul își arăta semnele agoniei, Dumitru-Dorin Prunariu a întruchipat visul de aur al generației sale, sfidând gravitația și barierele ideologice. La 14 mai 1981, devenea primul român care ajungea în spațiul cosmic", spune Annie Muscă, autoarea cărții.

În ziua startului în spațiu, Dumitru Prunaru a avut un accident care îl putea scoate imediat din echipajul principal. Încercând să lege o cataramă la scafandrul cosmic, astronautul român s-a înțepat la deget și a văzut cum îi țâșnește sângele. Și-a strâns repede degetul în palmă, ca să nu sesizeze nimeni. Apoi, a ascuns rana, punând repede mănușa în mână. În Cosmos, rana s-a cicatrizat cam în a 5-a zi.

Lansarea volumului va avea loc luni, 21 mai, ora 11.00, la Biblioteca Metropolitană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările