Târgul de Carte de la Paris, transformat în festival pentru ediţia 2022

Târgul de Carte de la Paris, transformat în festival pentru ediţia 2022

Târgul de Carte de la Paris. Foto: News.ro

Târgul de Carte de la Paris va reveni în perioada 22 - 24 aprilie 2022 sub forma unui festival, organizat de Sindicatul Naţional al Editorilor (SNE), după doi ani în care a fost anulat, scrie Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest „nou festival” va fi organizat în „nucleul parizian central” la Grand Palais, pe Champ-de-Mars, şi „câteva mari locuri emblematice din Paris şi din apropiere”, a anunţat marţi SNE într-un comunicat. 

Salonul Cărţii se desfăşura de obicei la Paris Expo, mare parc de expoziţii de la Porte de Versailles. 

Transformarea târgului în festival vine după expirarea contractului, nereînnoit, dintre SNE şi Reed Expositions France, devenit RX France, până acum co-organizator al evenimentului. 

Fostul director al lanţului de librării La Procure, Jean-Baptiste Passé, a fost numit director general al festivalului pentru a organiza prima ediţie în 2022, la 40 de ani de la primul salon al cărţii de la Paris. Din 2016, conducerea târgului a fost asigurată de Sébastien Fresneau, de la RX France.

Înainte de anularea ediţiilor 2020 şi 2021, târgul s-a confruntat cu absenţa a două mari grupuri franceze: Hachette (include Grasset, Fayard, Stock, Calmann Lévy, etc.), şi Madrigall (Gallimard, Flammarion, POL, J'ai lu, Denoël, etc.), care oficial se concentrează pe piaţa „internaţională”. 

Ediţia a 39-a, organizată în martie 2019, a atras 160.000 de vizitatori, 3.000 de autori şi 1.200 de expozanţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările