„Mândrie şi prejudecată“ şi „Ulise“, în topul cărţilor pe care oamenii pretind că le-au citit

„Mândrie şi prejudecată“ şi „Ulise“, în topul cărţilor pe care oamenii pretind că le-au citit

Celebrul roman „Ulise“ al lui James Joyce este a doua cea mai frecventă minciună atunci când vine vorba de cărţi citite FOTO Wikipedia

În urma unui sondaj realizat de blogul Book Riot reiese că volumele „Mândrie şi prejudecată“, de Jane Austen şi „Ulise“, de James Joyce se află pe primele două locuri în topul cărţilor pe care oamenii mint că le-au citit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cine n-a pretins că a citit o carte, deşi nici măcar nu a deschis-o, de dragul conversaţiei?", scrie bfmtv.com, în introducerea topului. Book Riot a chestionat 828 de persoane pe tema „cărţi despre care oamenii mint că le-au citit“. Respondenţii au trebuit să aleagă dintr-o listă de 412 titluri, majoritatea clasice.

Prima carte în topul minciunilor este „Mândrie şi prejudecată“, de Jane Austen, urmată de stufosul „Ulise“, de James Joyce, care prezintă o zi din viaţa lui Leopold Bloom. Pe locul al treilea se clasează un volum a cărui poveste este iubită în egală măsură de adulţi şi de copii - „Moby Dick“, de Herman Melville.

Pe locurile cu numărul patru şi cinci se regăsesc cărţile „Război şi pace“, de Lev Tolstoi, şi Biblia. Imediat sub locul cu numărul cinci în top se clasează distopia lui George Orwell „1984“, urmată „Stăpânul inelelor“, de J.R.R. Tolkien, care a stat şi la baza seriei cinematografice de succes cu acelaşi nume.

Pe de altă parte, nici „Marele Gatsby“, de F. Scott Fitzgerald, nu a scăpat de menţionarea cititorilor snobi. Pe ultimele două locuri din top 10 se clasează două cărţi complet diferite ca volum, stil şi perioadă istorică în care au fost create: „Anna Karenina“, de Lev Tolstoi, ocupă locul cu numărul 9, şi „De veghe în lanul de secară“, de J.D. Salinger, poziţia a zecea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările