Doina Ruşti, despre „Homeric“, la Bucureşti

Doina Ruşti, despre „Homeric“,
la Bucureşti

Scriitoarea Doina Ruşti                                                                                              FOTO:  Arhiva personală

Luni, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o discuţie pe marginea romanului „Homeric”, de Doina Ruşti, recent apărut la Editura Polirom. Alături de scriitoare vor participa Paul Cernat, Cosmin Ciotloş şi Bogdan Simion (Cobzarul), cu muzica mahalalei Gorgani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumaţi ai altei lumi, ceva teribil şi străvechi pătrunde în casele bucureştenilor. Prin Gorgani, începe să bântuie o stafie, iar oamenii dispar, unul câte unul, printre dispăruţi numărându-se şi o celebră ghicitoare, de care se leagă existenţele multora. În nopţile întunecate o trăsură roşie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale oraşului. Iar, aşa cum se întâmplă în vremuri fragile, un bărbat şi o femeie se îndrăgostesc nebuneşte.

„Romanul porneşte de la o aspiraţie erotică, de la acel timp, de fapt, când nu ştii încă ce-ţi doreşti, în schimb ştii cu certitudine că vrei să ai, să strângi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atât de fragile ale altei fiinţe, pe care nici măcar n-o cunoşti. De aici până la teritoriul mistic, în care trăiesc monştrii, zânele şi spiriduşii nu mai este decât un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas.” (Doina Ruşti)

Doina Ruşti, prozatoare contemporană, apreciată pentru forţa epică, pentru originalitatea şi erudiţia romanelor sale, a fost recompensată cu cele mai însemnate premii literare româneşti, printre care şi Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. Tradusă în numeroase limbi, inclusiv în chineză, invitată la evenimente internaţionale de prestigiu, a scris zece romane, dintre care amintim: Zogru (2006), Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani (2009), Manuscrisul fanariot (2015) şi Mâţa Vinerii (2017). Pe Doina Ruşi o puteţi găsi aici şi aici. 

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: