Violonistul David Garrett: "Sunt un admirator al lui Enescu de mic" (VIDEO)

Violonistul David Garrett:

David Garrett şi Oana Marinescu la conferinţa de presă       FOTO: Ioana Nicolescu

Celebrul violonist David Garrett susţine, marţi, un concert la Bucureşti programat în cadrul ediţiei 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu. Garrett este considerat unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume şi cântă la o vioară Stradivarius din 1720. Muzicianul a susţinut o conferinţă de presă chiar înaintea concertului de la Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul acesteia, Garrett a mărturisit că îi place foarte mult la Festivalul George Enescu şi că ar vrea să revină la ediţia următoare: "Este pentru prima dată când am cântat Enescu în public, sunt un admirator al lui Enescu de mic. Am avut o profesoară care a fost chiar elevă de-a lui!"

"Când eram mic, am ascultat nişte înregistrări originale ale lui Enescu. Aveau un aer mai misterios, mai diferit. Nu este uşor de cântat şi are o calitate romantică", a adăugat muzicianul. 

Garrett este foarte ataşat de Stradivariusul lui şi încă mai păstrează vioara pe care a primit-o când avea patru ani. Dacă ar fi să cânte la un alt intrument, ar înlocui-o cu pianul, care are o expresivitate similară, fiind chiar mai versatil. "Vioara e ca o coală albă de hârtie pe care noi scriem muzica", a mai declarat muzicianul. El se declară extrem de încântat de felul în care arată Ateneul Român, fiind una dintre cele mai frumoase săli, "mai frumoasă decât mi-o aminteam de acum patru ani".

Înainte de concert, Garrett a oferit jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă o demonstraţie de virtuozitate, arătându-le pentru câteva minute de ce este socotit drept unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume.


David Garrett, născut pe 4 septembrie 1980, în Aachen, este un violonist german. Garrett este unui jurist german Georg P. Bongartz, şi al unei balerine din SUA, Dove Garrett. La vârsta de doar patru ani, a primit prima sa vioară. Tânărul a dovedit un talent de copil minune, iar la 14 ani, semnează primul său contract cu firma de discuri muzicale „Deutsche Grammophon” adoptând pseudonimul „David Garrett” după numele de familie al mamei sale.

Din anul 1999 urmează ca student cursurile lui Itzhak Perlman de la Şcoala de muzică Juilliard din New York. Garrett este considerat ca unul dintre cei mai buni violonişti contemporani, la concertele lui cântă pe o vioară Stradivarius din 1710 şi este înregistrat în Guinness-book ca unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, care a realizat un timp record de 66 secunde (13 note muzicale pe secundă ) în interpretarea la vioară a piesei „Zborul bondarului” de Rimski-Korsakov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: