VIDEO Jandarmeria, parodiată la Gala Premiilor Gopo: „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca jandarmi”

VIDEO Jandarmeria, parodiată la Gala Premiilor Gopo: „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca jandarmi”

Cei trei jandarmi care sărbătoreau ziua lui Eminescu pe 15 ianuarie, au fost, de asemenea, parodiaţi

În cadrul Galei Gopo, de marţi seară, printr-o serie de sketch-uri, bazate pe o parte din filmele nominalizate, jandarmeria a fost ironizată, în special pentru momentul din 10 august 2018, dar şi pentru video-ul postat pe pagina de Facebook a instituţiei, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu. După proiecţie, prezentatorul Alexandru Bogdan a îndemnat oamenii să meargă la vot pentru ca momentul din vară să nu se repete.

 „Poc! Poroca” (după filmul „Pororoca”- n.r.), „Jandarmii 2” („Moromeţii 2”), „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca jandarmi” („Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”), sau „Sieralacrimogena” („Sieraneveda”) sunt titlurile parodiilor care au ironizat jandarmeria şi care au fost proiectate marţi seară în sala mare a Teatrului Naţional Bucureşti.

Primul film din seria dedicată jandarmeriei a parodiat unul dintre video-urile postate de instituţie pe 15 ianuarie, în care un jandarm şi două jandarmeriţe îşi amintesc de împlinirea a 169 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. În video, o jandarmeriţă cântă melodia „Eminescu”.  
 
În filmul de la Gala Gopo, trei actori îi interpretează pe cei trei jandarmi, cântând versuri precum:

„Ni s-a zis să dăm cu lacrimogene, de domnul cel cu mustaţă măiastră, ocupat cu prosperitatea noastră, lacrimogenă”. 
 

Moromeţii 2- Jandarmii 2

Dialogul din „Moromeţii 2”, dintre Ilie Moromete (Horaţiu Mălăele) şi fiul său, Niculae (Iosif Paştina), a fost transformat într-unul dintre un jandarm şi tatăl lui care vrea să iasă la proteste. Redăm mai jos dialogul: 

Moromete (Alexandru Bogdan): Eu nu am zis să nu îţi faci meseria. Eşti jandarm şi trebuie să asculţi de ordinele de la superiorii tăi. Dar depinde de ce idei vrea să îţi bage ăia în cap. Bă, tu pricepi ce zic eu aici?

Niculae (Iosif Paştina): Nu şti tu ce idei vor să îmi bage în cap.

M: E după emisiunea aia la care te uiţi tu.

N: Ştii tu, ai văzut?

M: Am auzit. Ce vrea superiorii tăi, nu se poate, adică se poate, dar iese rău. Ai înţeles?

N: Nu te privesc comenzile primite de la superiorii mei

M: Ai zice că e uşor să zici că nu ma privesc.

N: Şi cel mai greu care e?

M: Să ignori un ordin cretin, venit de la superiorii tăi.

N: Nu-mi duce tu grija!

M: Şi dacă nu vreau ţi-o duc, că ies în seara asta la protest şi nu vreau să mi-o iau pe cocoaşă de la băiatul meu, ai înţeles?... Hai, bă, ieşiţi din casă dacă vă pasă


Sieralacrimogena
 
Patru jandarmi, într-un apartament, se pregătesc de protest. O jandarmeriţă pleacă într-o altă cameră ca să ia gazele lacrimogene, în timp ce ceilalţi trei exersează interacţiunea cu protestatarii. 
 

„-Eu sunt un protestatar?

-Pai nu esti colegul meu?

-Să zicem, omule. Ce faci în situaţia dată? ( îşi ridică mâinile sus- n.r.)

-Dau!

-Păi de ce să dai?

-Dar tu de ce ridici mâinile?”

 

 

 

 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: