Umbrele dansului

Umbrele dansului

Centrul Naţional al Costumului de Scenă din Moulins (Franţa) găzduieşte, până la 11 noiembrie, expoziţia „Rudolf Nureev, 1938-1993, povestea vieţii”, într-un spaţiu de 1.500 de metri pătraţi. Manifestarea precede organizarea unei expuneri permanente dedicată marelui balerin, care va fi deschisă la Moulins în 2011.

Ce să rataţi !

Ce să rataţi !

Jamie Foxx Intuition (J, 2008) Când îţi dai seama că un album e prost? În momentul în care nu-ţi mai aduci aminte dacă l-ai ascultat sau nu. Eu l-am ascultat şi n-am rezolvat nimic. Nu

Cu pianul pe Calea Victoriei

Cu pianul  pe Calea Victoriei

Vioara Guarnieri „Catedrala“, pe care a cântat Enescu, s-a întâlnit pe scenă cu pianul Steinway al Festivalului Internaţional care poartă numele compozitorului.La Muzeul Naţional „George Enescu“, în Salonul de muzică al Palatului Cantacuzino, s-a deschis miercurea trecută o stagiune extraordinară.

Ce să nu rataţi !

Ce să nu rataţi !

The Cure 4:13 Dream (Geffen, 2008) Sunt puţine albume care încep cu piese lungi; care îşi oferă un răgaz de a te introduce în atmosferă; care cresc, apoi,  în vitalitate, ca un om

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Cântăreţul suedez Jay-Jay Johanson (foto) va concerta pentru prima dată în România, pe 2 octombrie, în Hala de Muzică din Bucureşti.

Întâlnire a istoriei cu arta

Întâlnire  a istoriei cu arta

Muzeul Naţional de Istorie a României prezintă, până la 14 iunie, expoziţia „Familia regală. O istorie în imagini“.Organizată cu participarea mai multor muzee, selecţia de piese îmbină documentul scris sau fotografic cu lucrări de artă reprezentative pentru subiect, dar şi pentru istoria artei.

Călătorie transilvană

Călătorie transilvană

Galeria Posibilă a lansat recent, la UNA Galeria, albumul „Desene pentru Herina” de Ştefan Câlţia. Albumul este rezultatul unei expoziţii, deschise de cunoscutul artist la Biserica Herina din ţinutul Bistriţei.

Cvartetul Belcea, mereu altfel

Cvartetul Belcea, mereu altfel

Recitalul de la Ateneul Român a dovedit o ştiinţă a muzicii specifice secolului XXI. Nu numai sala arhiplină şi nivelul „occidental” al interpretării ne-au amintit de Festivalul „Enescu”, ci şi formula veşnic întârziatului public bucureştean, care are întotdeauna un motiv să intre în sală după apariţia artiştilor pe scenă.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

European Jazz Orchestra va susţine un concert în data de 6 mai. Cântăreţul Bob Dylan a oferit exclusivitate site-ului Amazon.com pentru difuzarea unui videoclip.

Mătăsuri, museline, blănuri

Mătăsuri, museline, blănuri

La Versailles este deschisă expoziţia „Fastul Curţii şi ceremoniile regale – Costumul de Curte în Europa. 1650-1800“. În continuarea şirului de expoziţii menite să reconstituie splendoarea vieţii de curte, începute în 1994, în sălile castelului sunt expuse acum veşminte regale din întreaga Europă.

Expresul „Oneghin”, Bucureşti-Praga-Viena

Expresul „Oneghin”, Bucureşti-Praga-Viena

Ion Caramitru a pus în scenă celebra operă a lui P.I. Ceaikovski. Într-o sincronizare europeană, premiera cu „Evgheni Oneghin” a Operei Naţionale din Bucureşti a fost lansată în martie, în acelaşi timp cu montările omonime ale Teatrului Naţional din Praga şi Operei de Stat din Viena.

„Mulţumesc, Rembrandt!“

„Mulţumesc, Rembrandt!“

Galeriile 3/4 găzduiesc o amplă selecţie de lucrări de grafică ale artistei, realizate de-a lungul a peste 20 de ani. Organizată în colaborare cu galeria de artă KunstArt am Hellweg din Bochum (Germania), expoziţia are un caracter retrospectiv.

Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

acum 5 zile · comentarii (0)

Trei zile la rând, săptămânile trecute, trei orchestre de tineret sosite din Germania, Spania, din Anglia, ansambluri ale unor tineri luminoşi şi frumoşi, talentaţi şi pasionaţi, tineri care colindă pe diferitele meridiane culturale europene... au poposit la Ateneul Român, de asemenea în minunata sală de spectacole a Cazinoului din Sinaia.

acum 7 zile · comentarii (0)

După două săptămâni de tăcere absolută, ministerul culturii a anunţat ieri că a anulat pentru a doua oară concursul de proiecte de management de la ONB, în urma contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, directorul Operei Craiova şi candidat la conducerea instituţiei, o contestaţie dublată de reacţiile revoltate din societate şi din media faţă de modul de desfăşurare a probei orale a concursului.

acum 9 zile · comentarii (0)

La trei ani după primul film cu Omul-Furnică, „Omul-Furnică şi Viespea“, cu aceiaşi interpreţi principali, Paul Rudd, Evangeline Lilly şi Michael Douglas, este un reuşit film „de vară“, cu umor şi efecte speciale, care duce însă nivelul de fantasmagorie (pseudo-ştiinţifică) la un nivel inimaginabil nu mai departe de-acum câţiva ani.

luna trecuta · comentarii (2)

Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

luna trecuta · comentarii (0)

S-au împlinit în 5 martie 65 ani de la moartea lui Stalin – finalul uneia dintre cele mai negre perioade din istoria nu doar a Rusiei, ci a omenirii, în general. Zeci de milioane de oameni exterminaţi, în Uniunea Sovietică şi în lagărul comunist, destine frânte  - nici muzicienii nu au fost feriţi de impactul dur cu realitatea sovietică.

acum 2 luni · comentarii (1)
Postari Recente