Lucrări ale faimosului Marc Chagall vor fi expuse pentru prima dată în România

Lucrări ale faimosului Marc Chagall vor fi expuse pentru
prima dată în România

Marc Chagall (1887-1895)

Lucrările marelui artist Marc Chagall vor fi expuse la castelul Cantacuzino din Buşteni, în cadrul unei expoziţii-eveniment: „Marc Chagall –The Meaning of Life“. Din 5 aprilie până la 26 iunie, vizitatorii vor putea admira peste 140 de litografii, printre care şi cele din seriile „Odiseea“, „Ferestrele din Ierusalim“ şi „Ilustraţii pentru Biblie“.

Expoziţia dedicată artistului evreu nu se va limita doar la litografii, ci va crea o întreagă atmosferă dedicată vieţii artistului. Kurt Neuschitzer, directorul de la Zamora Estate şi unul dintre iniţiatorii galeriei de artă a Castelului Cantacuzino, a declarat nu doar că va expune lucrările sale, ci întregul decor va însoţi evenimentul artistic. Pentru această expoziţie, organizatorii au colaborat cu ambasadele Belarusului, Rusiei şi Franţei din România, în scopul de a oferi vizitatorilor o experienţă cât mai completă.

Vernisajul va avea loc luni, 4 aprilie, de la ora 19.00, iar invitaţii vor fi întâmpinaţi de muzica mezzosopranei Margarita Mamsirova, violonistului Cristian Anghelescu, pianistului Viniciu Moroianu şi chitaristului Costin Soare.

Tommas Emerling, un colecţionar privat citat de Mediafax, vorbeşte despre această expoziţie ca fiind „o colecţie cu 146 dintre cele mai importante litografii ale artistului“.

Chagall nu este primul artist care este expus la Buşteni. Castelul Cantacuzino a găzduit opere semnate de Salvador Dali şi Pablo Picasso, ca parte a expoziţiilor „Welcome into my brain“ şi respectiv „Que Viva Picasso“.

Marc Chagall este un artist de origine evreiască, născut în 1887 la Vitebsk, Belarus (parte, la acea vreme, a Imperiului Ţarist), şi mort în 1985, în apropiere de Nisa, Franţa. Este considerat unul din cei mai importanţi artişti ai secolului XX şi unul din primii modernişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările