Stiri despre virusuri

  60 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Simptomele mai puţin ştiute ale pneumoniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele mai puţin ştiute ale pneumoniei

  Pneumonia este o boală care afectează peste 1 milion de copii sub vârsta de 5 ani anual în întreaga lume. Pentru că pune viaţa în pericol, este important să recunoşti simptomele acestei afecţiuni.

 • Faringita: cauze, simptome şi tratament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faringita: cauze, simptome şi tratament

  Este o boală obişnuită în perioada rece a anului, care face ravagii mai ales printre copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani. Asta nu înseamnă însă că-i menajează prea mult pe adulţi.

 • Antibioticele naturale din cămară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antibioticele naturale din cămară

  Unele dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelilor şi a altor infecţii sunt şi cele mai la îndemână. Nu e nevoie decât de câţiva paşi până la propria cămară.

 • De ce e bine să mâncăm seminţe de floarea-soarelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e bine să mâncăm seminţe de floarea-soarelui

  Energizează şi ne ajută să facem faţă zilelor încărcate. În plus, ne feresc de invazia toxinelor şi agresiunea virusurilor, dar şi a bacteriilor. Şi acestea sunt doar o parte din beneficiile seminţelor de floarea-soarelui.

 • Răceala obişnuită: 7 căi inedite de a o combate în diferite părţi ale lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răceala obişnuită: 7 căi inedite de a o combate în diferite părţi ale lumii

  Atunci când se confruntă cu o simplă răceală, majoritatea oamenilor din lumea întreagă încearcă mai întâi remediile tradiţionale, înainte de a apela la medicamente. Unele dintre aceste metode au trecut proba timpului, fiind utilizate de secole până în zilele noastre pentru uşurarea simptomelor.

 • Şapte metode pentru a evita răceala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte metode pentru a evita răceala

  Medicii au indentificat peste 200 de virusuri, fiecare cu mai multe tulpini, responsabile pentru răceli şi infecţii respiratorii, dar toate au în comun faptul că se dezvoltă în medii umede şi mai reci, ceea ce explică de ce oamenii răcesc mai ales în sezonul rece.

 • Cum rişti să te
molipseşti de stres „la mâna a doua”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum rişti să te molipseşti de stres „la mâna a doua”

  Stresul se  transmite de la o persoană la alta la fel de uşor ca o banală răceală, au descoperit cercetătorii americani. Ne putem „contamina” de la prietenii, colegii şi chiar de la necunoscuţii stresaţi, susţine studiul lor.

 • Ce boli poţi trata cu ajutorul propolisului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi trata cu ajutorul propolisului

  Are proprietăţile unui antibiotic, stimulează imunitatea şi te ajută să îţi menţii un ten sănătos. Sunt doar câteva dintre beneficiile propolisului, unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale.

 • De ce să nu te duci la serviciu dacă ai răcit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce să nu te duci la serviciu dacă ai răcit

  Un adult răceşte cam de două-trei ori pe an, fiecare răceală ţinând aproximativ o săptămână, uneori mai mult. Să stai acasă atunci când eşti bolnav înseamnă să-ţi risipeşti zilele de concediu, sau măcar parte din ele. Dar, deşi e tentant să te duci la serviciu atunci când eşti bolnav (fie că ai un termen-limită, fie că vrei să-ţi mai păstrezi din zilele de concediu, fie că eşti dependent de muncă), e mai bine să stai acasă.

 • Peste 320.000 de virusuri noi ar putea fi transmise oamenilor de mamifere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 320.000 de virusuri noi ar putea fi transmise oamenilor de mamifere

  Animalele ar putea fi purtătoarele unui număr de cel puţin 320.000 de virusuri nedescoperite încă, sugerează un nou studiu. Cercetătorii spun că identificarea acestor boli virale, mai ales a celor care se pot transmite la oameni poate preveni eventuale pandemii.

 • Cât de mult ne
expune un coleg răcit la îmbolnăvire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mult ne expune un coleg răcit la îmbolnăvire

  Un singur coleg răcit contaminează cu virusuri jumătate din suprafeţele comune, cum ar fi clanţele, imprimanta sau frigiderul din birou. Şi asta doar până la ora prânzului, atenţionează specialiştii, care insistă ca persoanele răcite să-şi ia concediu medical.