Care sunt locurile cele mai pline de bacterii de la birou. „Peste 3.000 de organisme pot fi găsite pe centimetru pătrat pe o tastatură“

0
Publicat:

O serie de experți americani au dezvăluit care sunt locurile cele mai pline de bacterii de la birou și ce ar trebui să faceți pentru a vă feri.

Multe spații de la birou sunt plne de germeni
Multe spații de la birou sunt plne de germeni

Contactarea acestor microbi vă poate expune la orice, de la răceala obișnuită, E. coli, salmonella și multe altele, a spus Gabriela Andujar Vazquez, medic infecțios și epidemiolog asociat de spital la Centrul Medical Tufts. „Am apelat la câțiva experți în germeni pentru a expune cele mai contaminate lucruri pe care le veți întâlni la birou, plus sfaturi despre cum să nu vă îmbolnăviți”, arată huffpost.com.

În primul rând vorbim efectiv de birou ca piesă de mobilier. „Acest este o suprafață deschisă care este atinsă frecvent, de obicei cu o oarecare presiune pentru a susține o parte din greutatea unei persoane”, a spus Jason Tetro, gazda Super Awesome Science Show. „Chiar dacă este personal, există probabilitatea ca alții să-l atingă la un moment dat și să răspândească microbi pe parcurs, cum ar fi echipa de curățenie, cineva care lasă un dosar sau șeful tău. Cel mai bun mod de a minimiza germenii este evitarea contactului”, a spus Tetro. Dar fiind o suprafață pe care o lucrezi zi de zi, este clar nerealist așa că utilizarea unui spray dezinfectant din când în când este recomandată.

Un alt pericol vine de la tastatura calculatorului. „Peste 3.000 de organisme pot fi găsite pe centimetru pătrat pe o tastatură”, a spus dr. Ron Brown. Deci, data viitoare când vă ștergeți biroul, este o idee bună să ștergeți și tastatura, a precizat expertul.

Un bun vector de transfer al germenilor este mânerul de la uși. „De departe, sunt cele mai infestate locuri dintr-un birou din cauza numărului mare de mâini care le ating zilnic”, a spus dr. Dhaval Desai, medic primar la Spitalul Emory. „Utilizați dezinfectant pentru mâini imediat după ce atingeți clanța ușii – dar este o idee grozavă să vă igienizați mâinile odată ce vă instalați la locul de muncă sau mai ales înainte de a mânca”, a precizat Desai.

În plus, experții americani mai susțin că răcitorul de apă de la locul de muncă poate fi o sursă imensă de bacterii și pentru a evita această problemă utilizați propria sticlă reutilizabilă umplută de acasă. Apoi, butoanele ascensoarelor prezintă un risc ridicat. Dacă nu sunt curățate în mod regulat, aceste puncte de contact cu trafic intens pot deveni cu ușurință terenuri de reproducere pentru răspândirea bacteriilor și a bolilor. În fine, un risc la fel de ridicat îl ridică și propriile telefoane mobile, iar sfatul specialiștilor este ca acestea să fie igienizate cât mai des.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite