O mare problemă cauzată de încălzirea globală: virusuri periculoase sunt acum dezgheţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştii că toată lumea vorbeşte despre încălzirea globală, ştii glumele despre cum e încălzirea globală vinovată de tot ce e rău pe planetă, dar ştii că apariţia unui nou virus periculos ar putea fi cauzată tot de acest fenomen?

Pe lângă toate celelalte pericole pe care încălzirea globală le cauzează, s-a descoperit că ar putea fi responsabilă de apariţia unui virus nou periculos tocmai pentru că omenirea şi-a pierdut imunitatea faţă de acesta. S-ar părea că topirea gheţarilor în zona polară, pe lângă creşterea alarmantă a nivelului mării, ar putea să elibereze virusuri care până acum nu reprezentau un pericol, fiind îngheţaţi, anunţă oamenii de ştiinţă, conform Popular Science.

Problema a devenit mai evidentă după ultima descoperire din Siberia. Acolo, în permafrostul dezgheţat, o echipă de cercetători franco-rusă a descoperit un virus vechi de peste 30.000 de ani şi cu o dimensiune mai mare decât se credea că pot exista. Acesta le demonstrează că virusurile uriaşe nu sunt rare şi sunt foarte diversificate. Odată cu descoperirea lui Mollivirus sibericum (n.red.: cel de acum), numărul virusurilor uriaşe identificate în această familie a ajuns la patru. Două dintre acestea au fost găsite în permafrost.

“Dacă nu suntem atenţi şi nu supraveghem atent aceste zone securizându-le cât mai repede, riscăm să ne trezim cu virusuri asemănătoare variolei (n.red.: cunoscută drept vărsat de vânt) cărora nu îi vom cunoaşte remediile şi riscăm să fim exterminaţi”, a mai spus cercetătorul Jean-Michel Claverie.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite