Articol publicitar

Soluţii de dezinfectare şi igienizare pentru protecţie împotriva virusurilor sau a bacteriilor

Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile medicale, indiferent de destinaţia şi rolul acestora, impun luarea celor mai stricte măsuri de dezinfectare şi igienizare. Mai cu seamă în contextele sanitare parcurse în ultimul timp, calitatea şi eficienţa produselor destinate dezinfecției trebuie să atingă cel mai înalt nivel.

image

De la dezinfectarea şi echiparea personalului medical, până la igienizarea ustensilelor şi a ariilor de lucru, toate sunt etape esenţiale pentru limitarea spaţiilor infestate şi pentru siguranţa celor care le tranzitează.

Echipamentul medical

Un echipament medical are rolul de a proteja în faţa contaminanților, dar şi de a păstra sterilă o anumită arie, limitând contaminarea spaţiilor şi protejându-i  pe cei din jur. Pe lângă rolul strict de protecţie şi siguranţă, un echipament medical trebuie să fie uşor de purtat şi de îndepărtat, să fie realizat din fibre confortabile, dar să deţină şi un design plăcut.

Când se foloseşte un combinezon de protecţie?

Un combinezon protectie are rolul de a-l proteja pe cel care îl poartă de riscurile la care se expune într-un mediu posibil infectat sau infestat, iar purtarea acestora este obligatorie. Pe lângă acest aspect al siguranţei personale, un astfel de echipament va limita răspândirea virusurilor şi bacteriilor, acesta fiind îndepărtat şi distrus imediat ce se părăseşte zona de risc. Astfel, un combinezon poate fi purtat într-un cabinet stomatologic, în camera de primiri urgenţe a unui spital, în zona de izolare a unei unităţi spitaliceşti, precum şi în orice arie medicală cu risc mare de transmitere a bolilor infecţioase.

Rolul protecţiilor pentru picioare

Odată cu un combinezon de protecţie, echipamentul medical presupune şi protejarea picioarelor, astfel că se va apela la variate de acoperitori pantofi, destinaţi limitării contactului cu microbii. De asemenea, tot în categoria protecţiei, se încadrează şi botoşeii de unică folosinţă, care se pot ataşa peste încălţăminte, ideali pentru a nu infesta spaţiul prin care se păşeşte, precum şi pentru a limita contactul cu bacteriile şi virusurile. Este indicat să îşi acopere picioarele, atât cadrele care activează în unităţile specifice, cât şi cei care doar tranzitează zona.

Protecţia mâinilor

Mâinile sunt expuse riscului cel mai mare de a intra în contact cu microbii, astfel că folosirea mănuşilor de protecţie este obligatorie în interiorul unităţilor medicale. Se poate opta pentru manusi latex, extrem de uşor de folosit, rezistente şi simplu de îndepărtat. Acestea vor limita riscul de a contacta direct pe piele orice tip de microb, precum şi cel de a-l împrăştia, prin îndepărtarea imediată a acestora. Există şi variantele de manusi nitril nepudrate, recomandate celor care prezintă sensibilitate la nivelul pielii sau care sunt alergici la latex.

Importanţa dezinfectanţilor medicali de calitate

Pentru ca o unitate medicală să fie sigură şi perfect igienizată, este necesară aplicarea de dezinfectanți medicali. Aceştia prezintă capacitatea de a distruge orice tip de virusuri şi microbi de pe orice suprafaţă, transformând aria respectivă în una sigură pentru cei care o tranzitează şi limitând extinderea mediilor microbiene. Destinate diferitelor tipuri de suprafeţe şi texturi, aceste substanţe au rolul de a susţine lupta cu bolile şi infecţiile, de a limita extinderea acestora, dar şi de a stopa evoluţia lor. Fie că trebuie sterilizată o sală de operaţie sau o cameră de gardă, dezinfectanţii medicali sunt substanţele special concepute pentru a susţine sănătatea şi siguranţa celor care intră în mediile respective.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite