Stiri despre strainatate

  824 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Botoşani: Exclusiv: Paşte de criză şi dincolo de graniţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Exclusiv: Paşte de criză şi dincolo de graniţă

  Botoşănenii plecaţi la muncă în străinătate au strâns cureau în acest an. Mulţi dintre conaţionalii noştri au renunţat în acest an la cadourile de Iepuraş trimise în ţară, la excesele culinare şi petrecerile cu iz românesc.

 • Studenţii pot obţine câte 500 de euro pe lună, în Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenţii pot obţine câte 500 de euro pe lună, în Grecia

  Începând cu luna mai, tinerii pot lucra într-un hotel din Mediterana. Criza economică actuală, dar şi dorinţa de afirmare a tinerilor, viitori absolvenţi de facultate, îi determină să „vâneze" oferte avantajoase, cum ar fi aceea a „practicii plătite".

 • Medicii tineri fug în Occident de teama cancerului birocratic care macină spitalele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicii tineri fug în Occident de teama cancerului birocratic care macină spitalele

  Spitalele timişene stau destul de prost la capitolul personal. Exodul medicilor, al asistentelor şi chiar şi al infirmierelor a început în urmă cu câţiva ani, dar acum a atins cote maxime. Dacă înainte aceştia se gândeau de două ori înainte să plece, acum concurenţa este acerbă pe posturile puse la bătaie de spitalele din străinătate.

 • Târg de oferte pentru studii în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târg de oferte pentru studii în străinătate

  Elevii de liceu şi studenţii care vor să-şi continue studiile universitare peste hotare sunt invitaţi joi, de la ora 10.00, la Hotel Unirea la Târgul RIUF.

 • E momentul pentru achiziţii în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E momentul pentru achiziţii în străinătate

  Dacă în urmă cu doi ani cu greu se putea găsi o proprietate de vânzare în staţiunile de lux din Europa, acum piaţa este plină de oferte, iar reducerile ajung şi la un milion de euro. Toscana, Caraibe, Monaco sau Ibiza sunt doar câteva dintre amplasamentele în care oferta de case de vacanţă a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani.

 • Târgu-Mureş: Facultate în ţară, experienţă în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Facultate în ţară, experienţă în străinătate

  Studenţii mureşeni au ocazia să îşi facă stagiatura în  companii multinaţionale din Germania, Turcia sau India. Ei pot aplica pentru stagii gratuite, iar dacă vor fi selectaţi vor lucra între şase luni şi un an într-o companie străinătate.

 • Sibiu: „Bătaie“ pe un loc de muncă în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu: „Bătaie“ pe un loc de muncă în străinătate

  Ameninţaţi de şomaj şi cu salariile subţiate tot mai mult de criza financiară, tot mai mulţi sibieni îşi pun speranţa într-un loc de muncă în Uniunea Europeană.Oferta este chiar mai bogată decât ceea ce oferă piaţa sibiană.

 • Patronii străini, mai darnici decât ieşenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patronii străini, mai darnici decât ieşenii

  Oferta Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) conţine mai multe posturi în străinătate decât în oraş. În plus, job-urile în afara ţării sunt mai atractive financiar.

 • Selecţie dură pentru un job în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Selecţie dură pentru un job în străinătate

  Pentru a fi siguri că nu rămân pe drumuri în străinătate, oamenii apelează tot mai des la firmele specializate în găsirea de locuri de muncă peste graniţă.

 • EXCLUSIV - Românii din Ucraina ridică palate oşeneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV - Românii din Ucraina ridică palate oşeneşti

  Românii din Transcarpatia lucrează în străinătate  şi cu banii obţinuţi îşi construiesc adevărate palate, după modelul oşenilor. Românii din Transcarpatia sunt consideraţi cei mai înstrăriţi oameni din zonă, iar viaţa lor este asemănătoarea băgătanilor din Ţara Oaşului.

 • Animalele de companie scoase din ţară îi costă bani grei pe stăpâni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Animalele de companie scoase din ţară îi costă bani grei pe stăpâni

  Pentru a nu întări rândurile celor care atunci când pleacă peste graniţă renunţă cu uşurinţă la animalul de companie, cei care sunt dispuşi să treacă frontiera cu ele cheltuie sume mari de bani ca să evite problemele legislative din alte ţări în ceea ce privesc animalele de companie.

 • Interesul timişenilor pentru un job în străinătate creşte anual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interesul timişenilor pentru un job în străinătate creşte anual

  Lipsa unui loc de muncă îi face pe timişeni să aleagă să plece în străinătate. Cei mai afectaţi sunt locuitorii oraşului Deta. După ce compania Eybel şi-a închis porţile, o grămadă de muncitori au rămas fără un loc de muncă.

 • Cum te poţi angaja peste hotare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te poţi angaja peste hotare

  Moldovenii care vor să muncească în UE îşi pot depune CV-ul la Forţele de Muncă. Candidaţii trebuie să completeze mai multe formulare şi să depună o adeverinţă medicală care să ateste că sunt apţi de muncă. De asemenea, aplicantul trebuie să aibă cazierul curat. 

 • Buzău: Străinătatea trimite părinţii acasă, lângă copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Străinătatea trimite părinţii acasă, lângă copii

  Peste o sută de persoane care erau plecate la muncă în străinătate şi ai căror copii erau în grija rudelor s-au întors în ţară în 2009. Unii buzoieni au fost plecaţi în străinătate singuri şi şi-au lăsat copilul ori în grija celuilalt părinte ori a unor rude. Alţii, plecaţi de ani buni, au avut peste hotare şi copiii înscrişi la şcolile de acolo.

 • Vacanţă de iarnă în Alpi la preţ de chilipir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vacanţă de iarnă în Alpi la preţ de chilipir

  Zeci de băcăuani preferă să schieze în această lună pe pârtiile din Austria, Slovacia şi Bulgaria. Agenţiile de turism au lansat deja şi pachetele pentru Paşte, destinaţiile preferate fiind cele din Grecia sau Bulgaria.

 • Craiova: Şoavă are oferte din străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Şoavă are oferte din străinătate

  Jucătorul Ştiinţei nu a acceptat micşorarea contractului şi a decis să pună punct înţelegerii cu Ştiinţa, datorită faptului că se află în tratative cu mai multe echipe din afara ţării. 

 • Locuri de muncă pentru sătmăreni în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locuri de muncă pentru sătmăreni în străinătate

  Una dintre țările Uniunii Europene cu cele mai multe posturi vacante puse la dispoziția celor aflați în căutarea unui loc de muncă bine plătit este Marea Britanie, unde 50 de sătmăreni se pot angaja în domeniul agriculturii.

 • Fiu de stranier, de profesie supravieţuitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fiu de stranier, de profesie supravieţuitor

  Psihologii au inventariat pentru „Adevărul“ problemele care apar la copiii cu părinţii plecaţi peste hotare, după ce fenomenul „singur acasă“ a făcut tot mai multe victime. Anxietatea, pierderea valorilor, agresivitatea şi tulburările de somn sunt printre cel mai des întâlnite simptome care apar la copiii şi adolescenţii care cresc fără părinţi.

Modifică Setările